Smak i Bodø har Nord-Norges to beste kokker

Smak i Bodø har Nord-Norges to beste kokker

Espen Ramnestedt fra Smak i Bodø er kåret til Nord-Norges beste kokk. Lærlingen hans, Roghell Chan, kom på andreplass.
Redaksjonen
18 September 2014 - 10:44

Juryen mener at Espen Ramnestedts tre retter smakte best, og at han vant på teknikk og nøyaktighet. – Alt stemte, han gjorde det ekstremt godt, sier juryleder Halvar Ellingsen fra Det norske kokkelandslaget.

I fjor gikk gullet til Nicklas Buus Nielsen fra restauranten De 4 Roser Tromsø.

På andreplass kom Espens lærling, Roghell Chan fra samme restaurant. Yngstemann i konkurransen og med den beste desserten, ifølge juryen. Tredjeplassen gikk til Harstad og Anders Sletten fra Hoelstuen.

Øvrige finalister var Anette Bjørnsen, Maren Anna/Børsen i Sørvågen, Lofoten, Frank Kristoffersen, Linken restaurant Narvik og Lasse Fisker, De 4 Roser Tromsø.

Arktiske råvarer

Juryen påpeker at det var et meget høyt nivå på årets kokkekonkurranse. Råvarene gjorde det også utfordrende for finalistene.

Under konkurransen hadde finalistene seks timer på seg til å kreere en treretters meny med disse hovedråvarene: Reinsdyrtunge, reinsdyrhjerte og Kvit Kjerringøy, klippfiskloins med skinn, gulløye og fjellmandel og tindved, solbær og Valrhona Caraïbe 66% til desserten.

Inspirasjon og ganefryd

Konkurransen arrangeres av matnettverket Arktisk Meny, som ønsker å stimulere til bruk av råvarer fra vårt arktiske spiskammer. Målet er også å inspirere kokker og kjøkkensjefer til å kreere nye og spennende retter til glede for øye og gane, og også å høyne statusen til kokkeyrket. Arktisk Kokk har vært arrangert siden 2001.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik har du ikke smakt klippfisk før
Dagens rett
Klippfisk trukket i olivenolje med sitronsaus og egg

Slik har du ikke smakt klippfisk før

I dag gir vi deg kanskje den beste oppskriften på hvordan du skal servere klippfisk.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her