Smak i Bodø har Nord-Norges to beste kokker

Smak i Bodø har Nord-Norges to beste kokker

Espen Ramnestedt fra Smak i Bodø er kåret til Nord-Norges beste kokk. Lærlingen hans, Roghell Chan, kom på andreplass.

Juryen mener at Espen Ramnestedts tre retter smakte best, og at han vant på teknikk og nøyaktighet. – Alt stemte, han gjorde det ekstremt godt, sier juryleder Halvar Ellingsen fra Det norske kokkelandslaget.

I fjor gikk gullet til Nicklas Buus Nielsen fra restauranten De 4 Roser Tromsø.

På andreplass kom Espens lærling, Roghell Chan fra samme restaurant. Yngstemann i konkurransen og med den beste desserten, ifølge juryen. Tredjeplassen gikk til Harstad og Anders Sletten fra Hoelstuen.

Øvrige finalister var Anette Bjørnsen, Maren Anna/Børsen i Sørvågen, Lofoten, Frank Kristoffersen, Linken restaurant Narvik og Lasse Fisker, De 4 Roser Tromsø.

Arktiske råvarer

Juryen påpeker at det var et meget høyt nivå på årets kokkekonkurranse. Råvarene gjorde det også utfordrende for finalistene.

Under konkurransen hadde finalistene seks timer på seg til å kreere en treretters meny med disse hovedråvarene: Reinsdyrtunge, reinsdyrhjerte og Kvit Kjerringøy, klippfiskloins med skinn, gulløye og fjellmandel og tindved, solbær og Valrhona Caraïbe 66% til desserten.

Inspirasjon og ganefryd

Konkurransen arrangeres av matnettverket Arktisk Meny, som ønsker å stimulere til bruk av råvarer fra vårt arktiske spiskammer. Målet er også å inspirere kokker og kjøkkensjefer til å kreere nye og spennende retter til glede for øye og gane, og også å høyne statusen til kokkeyrket. Arktisk Kokk har vært arrangert siden 2001.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen