Gjør deg klar til festsesongen - Smak spennende vin til julematen

Vinkurs og middag på Bølgen & Moi 8. november

(Liliboas)

Gjør deg klar til festsesongen - Smak spennende vin til julematen

Bli med og smak utradisjonelle kombinasjoner med norske juleklassikere!

Linn Albertsson

De fleste er oppdratt til at man drikker øl og dram til norsk, tradisjonsrik julemat, og det er selvfølgelig både godt og vel. Men det finnes spennende alternativer i vinens verden også! Kan vi få utfordre deg litt, og kanskje introdusere deg for noen nye og gode kombinasjoner? Hva med Riesling til ribba og Champagne til lutefisken for eksempel? 

Vinkelner Linn Albertsson står klar til å utfordre deg denne kvelden – kan vin by på fantastiske smakskombinasjoner med den norske, fete, tradisjonsrike julematen? Absolutt, sier vi! Denne kvelden smaker vi oss gjennom norske juleklassikere, med spennende viner i glasset.

Vi starter kvelden med Bølgen & Mois hjemmelagde julegløgg, før vi beveger oss gjennom de gode tradisjonelle rettene pinnekjøtt, lutefisk og ribbe for å nevne noe. Selvfølgelig avslutter vi kvelden med hjemmelaget karamellpudding!

Kveldens foredragsholder og inspirator er Linn Albertsson, som har jobbet i Bølgen & Moi i syv år og blitt en av restaurantkjedens fremste medarbeidere når det gjelder vin og mat i kombinasjon. Til vanlig er hun daglig leder på Bølgen & Moi Gimle, men tar for anledningen turen til Tjuvholmen. Linn ble utdannet vinkelner i 2012 ved kulinarisk akademi, og har siden den gang jobbet tett med Toralf Bølgen. Hun har til og med deltatt i NM to ganger under coaching fra Bølgen selv!

Foto: jacoblund

Linn og resten av personalet på Bølgen & Moi ser fram til en innholdsrik kveld, hvor julemat og vin står på tapeten og vi skal se hvordan vin kan løfte måltidet på en helt annen, og mye friskere måte enn juleøl. Vi gleder oss!

Kveldens meny:

  • Pepperkake med blåmuggost
  • Rakfisk med lefse, rømme, løk og potet
  • Lutefisk – sharing is caring
  • Ribbe, tradisjonelt som på Østlandet
  • Pinnekjøtt, tradisjonelt som på Østlandet
  • Karamellpudding

Det blir presentert og servert smaksprøver på vin til alle rettene

Kommende kurs

Til toppen