SMAK09 blir spennende NM-arena

SMAK09 blir en spennende NM- og konkurransearena som vil favne alle deler av horeca- og matbransjen.

På messen blir det alt fra nasjonalt mesterskap i institusjonskokkfaget til NM for konditorer.
 
I tillegg blir det flere kåringer og premiering av bransjeenere som er kåret av egne juryer.
 
Disse skal allerede ha bestemt seg for vinnerne, før det hele starter på Norges Varemesse i Lillestrøm 3. februar neste år.
 
Messegeneral Trond Andersen opplyser at samarbeidspartnerne er bransjens ledende aktører på respektive fagfelt og bransjeorganisasjoner.
 
Mange konkurranser
Det knytter seg også spenning til en del konkurranser, blant annet Årets kokk, som er den norske finalisten til Bocuse d'Or, Årets Hulda, som  er Norges beste kvinnelige kokk, Årets grønne kokk og WorldSkills Norway.
 
Det skal også deles ut en rekke priser. Blant disse er Matomsorgprisen, Twinings Best Breakfast, som er kåringen av Norges beste hotellfrokost, Årets hotelleder og Årets restauratør.
 
Frem i lyset
- Det er spesielt viktig at fagfelt som i det daglige lever mer eller mindre i det skjulte, hentes fram i dagslyset og får sin fortjente oppmerksomhet, sier Andersen.
 
Derfor er det allerede klart for NM i maskinoppvask, og det jobbes med å få til et NM i sengeoppredning.
 
I tillegg blir det mange konkurranser, ikke nødvendigvis med NM-status. Blant annet er det klart at det blir en borddekkingskonkurranse og konkurranse i pizza- og bollebaking.
 
Vin og brennevin blir en egen avdeling i messen, og det blir egne konkurranser for vinkelnere og barkeepere opplyser arrangørene.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen