SMAK09 blir spennende NM-arena

SMAK09 blir en spennende NM- og konkurransearena som vil favne alle deler av horeca- og matbransjen.
Redaksjonen
16 September 2008 - 13:07

På messen blir det alt fra nasjonalt mesterskap i institusjonskokkfaget til NM for konditorer.
 
I tillegg blir det flere kåringer og premiering av bransjeenere som er kåret av egne juryer.
 
Disse skal allerede ha bestemt seg for vinnerne, før det hele starter på Norges Varemesse i Lillestrøm 3. februar neste år.
 
Messegeneral Trond Andersen opplyser at samarbeidspartnerne er bransjens ledende aktører på respektive fagfelt og bransjeorganisasjoner.
 
Mange konkurranser
Det knytter seg også spenning til en del konkurranser, blant annet Årets kokk, som er den norske finalisten til Bocuse d'Or, Årets Hulda, som  er Norges beste kvinnelige kokk, Årets grønne kokk og WorldSkills Norway.
 
Det skal også deles ut en rekke priser. Blant disse er Matomsorgprisen, Twinings Best Breakfast, som er kåringen av Norges beste hotellfrokost, Årets hotelleder og Årets restauratør.
 
Frem i lyset
- Det er spesielt viktig at fagfelt som i det daglige lever mer eller mindre i det skjulte, hentes fram i dagslyset og får sin fortjente oppmerksomhet, sier Andersen.
 
Derfor er det allerede klart for NM i maskinoppvask, og det jobbes med å få til et NM i sengeoppredning.
 
I tillegg blir det mange konkurranser, ikke nødvendigvis med NM-status. Blant annet er det klart at det blir en borddekkingskonkurranse og konkurranse i pizza- og bollebaking.
 
Vin og brennevin blir en egen avdeling i messen, og det blir egne konkurranser for vinkelnere og barkeepere opplyser arrangørene.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her