Smaking av viner fra Jadot

Vil du bli bedre kjent med Burgunds ledende produsent? Nå har du mulighet å smake et bredt utvalg av viner fra Maison Louis Jadot. Den 13. mai kommer eksportsjefen Nicolas Dewe til Oslo for å presentere noen av de mest spennende viner fra Jadot.
Redaksjonen
06 Mai 2002 - 01:00

Dette er en god anledning til å smake spennende viner fra en av Burgunds spennende produsenter, og vi inviterer dere derfor til en smaking den 13. mai 2002 kl.14.00 på Restaurant Azur, Solli plass, Oslo. Det er begrenset antall plasser på denne smakingen så meld deg på i dag!

Maison Louis Jadot i Beaune er en av Burgunds mest kjent produsenter og største eierne. Maison Jadot ble grunnlagt i 1859 og ledet av Jadotfamilien frem til Louis Auguste Jadot døde i 1962. Perfeksjonist Andre Gagnet overtok styringen av firmaet og har ført familiebedriften videre mot nye høyder.

Like før høsten 1997 åpnet Jadot et nytt "state of the art" vinifikasjonssenter, som gir muligheter for skånsom behandling av druene og størst mulig fleksibilitet. En av de viktigste nøkkelpersoner hos Jadot er vinmakeren Jacques Latdiere. Han vil ha minimal intervensjon, gjæring foregår under høye temperaturer (35-40 grader), og er druene i riktig tilstand, så macererer han dem i opp til én måned. De store årgangene får mellom 15 og 20 prosent ny eik - mindre gode år får opp til 50 prosent.

Jadot har en husstil - vinene er lagringsdyktige og konsentrerte.

Maison Louis Jadot har fått mye god omtale i internasjonal presse:

"This is an extraordinary house where quality is the highest priority"
Robert M. Parker Jr - The Wine Advocate.

"Quality is remarkable, mind boggling even..."
Clive Coates, Master of Wine.

Et bredt utvalg av Jadots viner er tilgjengelige i Norge. I løpet av smakingen, ledet av Nicolas Dewe, får dere smake:

Rødvin:
w Bonnes Mares Grand Cru 1998 - kr 799,00
w Beaune 1.er Cru "Clos des Ursules" 1997 - kr 329,00
w Beaune 1.er Cru "Clos des Ursules" 1998 - kr 389,00
w Savigny Les Beaune 1.er Cru "La Dominode" - kr 269,00

Hvitvin:
w Chassagne- Montrachet 1er Cru "Morgeot" 1998 - kr 489,00
w Saint Aubin 1.er Cru "Le Chamois" 1998 - kr 279,00
w Saint Aubin Blanc 1996 - kr 239,00

w Pluss et par nyheter som er ikke tilgjengelige i Norge.
 
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her