Smilefjes godt mottatt

Snaut 400 restauranter er med i prøveprosjektet med smilefjes i Midt-Norge. Disse har nå hatt ett eller flere besøk av Mattilsynet.
Redaksjonen
16 November 2007 - 11:00

Inspektørene sier det kan virke som restaurantene er raskere til å ordne opp i feil og mangler som følge av prøveordningen.
 
Det er Helse- og Omsorgsdepartementet som har bedt Mattilsynet om å utrede smilefjes i Norge. En prøveordning er derfor satt i gang i Trøndelag og Møre og Romsdal.
 
Informasjon
- Et av målene med prosjektet er aktiv offentliggjøring av rapportene til Mattilsynet slik at kundene kan se hva som er undersøkt og hva resultatet ble. Dette skal bidra til å bedre hygienen ved spisestedene. I tillegg til at rapportene henges opp godt synlig i på restaurantene, blir rapportene også lagt ut på nett, sier førsteinspektør Bente Elisabeth Lind i Mattilsynet til Matportalen.no.
 
Forbedring
- Det kan virke som restaurantene er raskere til å ordne opp i feil og mangler enn de var før vi startet med smilefjes. Vi ser også en tendens til at restaurantene i et område forbereder seg til besøkene våre når de vet at vi snart kommer til å dukke opp, sier Lind.
Gode erfaringer
Mattilsynet mener erfaringene halvveis er gode, og inspektørene som deltar i prosjektet opplever at både bransjen og publikum ser positivt på smilefjesordningen.
 
- Det bekrefter også spørreundersøkelsene som vi har liggende ute på nettstedet og som er gjennomført blant inspektørene. De endelige resultatene fra disse undersøkelsene vil bli offentliggjort når prosjektet er gjennomført, sier Kjell Løvik, som er kommunikasjonsrådgiver i Mattilsynet i Trøndelag og Møre og Romsdal.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy
+
Tester

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy

Også de andre sterkvintypene som madeira, sherry, rivesaltes og banyuls byr på store smaksopplevelser, for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy
+
Tester

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy

Også de andre sterkvintypene som madeira, sherry, rivesaltes og banyuls byr på store smaksopplevelser, for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne fristende kringlen har alt det gode vi forbinder med julen
Ukens kake
Julstjerne - hvetekrans med mørk sjokolade, appelsin, rørsukker og kanel

Denne fristende kringlen har alt det gode vi forbinder med julen

Masse kanel, sjokolade og appelsin sikrer julestemningen sammen med formen på kringlen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her