Snart Linie Award 2009

I midten av juni arrangeres Linie Award for femte gang.

Juryformann Eyvind Hellstrøm har samlet Nordens fremste kokker for å kåre den nye Linie-vinneren.
 
Linie Award er en konkurranse for unge kokker og arrangeres av Arcus i samarbeid med Kulinarisk Akademi. 
 
16. juni møtes Nordens fremste mat- og drikkeeksperter i maritime omgivelser i Operahuset.
 
Sterk jury
Bocuse d'Or-stjernen Geir Skeie er nå aktuell som jurymedlem i Linie Award. Som meddommere får Skeie og Hellstrøm med seg Michael Björklund, som ble kåret til Årets kokk i Sverige i 2000.
 
Også fjorårets Linie Award-vinner, Michael Munk ved restaurant Noma, og Hans Välimäki fra Chez Dominique i Helsinki er med i juryen.
 
Heuch er med
I juryen sitter også Halvor Heuch. Som Norges fremste akevittekspert og sjefsdestillatør hos Arcus, har Heuch bidratt i kåringen under alle de tidligere prisutdelingene.
 
- Linie Award skal bidra til å øke interessen for det nordiske kjøkken. De siste årene har fokuset på kortreist mat og interessen for råvarer av høy kvalitet, økt betraktelig. Akevitt er det beste brennevinet i Norden, og derfor et naturlig følge til moderne nordisk mat, sier Halvor Heuch i en pressemelding
 
Nordisk sjømat
Kandidatene lager sine retter basert på nordisk sjømat. Minst fem av komponentene i retten må være laget på nordiske ingredienser. Linieakevitt skal inngå som ingrediens eller naturlig følge til retten.
 
Plukket ut         
Juryen har i år plukket ut kandidatene på forhånd.
 
Kokkene som kniver om årets Linie Award er Peter Beyer fra Jacobs Apartments i Bergen, Fredrik Andersson fra Hallsnäs Affärsklubb i Sverige, Akseli Herlevi fra Restaurant Strindberg i Finland og Jeppe Graa Rassmussen fra det danske kokkelandslaget.
 
Foruten heder og ære vinner Linie-kokken et stipend på 25.000 kroner, Linie-trofeet, samt en plass i juryen under neste års kåring.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen