Snart Linie Award 2009

I midten av juni arrangeres Linie Award for femte gang.
Redaksjonen
15 Mai 2009 - 15:00

Juryformann Eyvind Hellstrøm har samlet Nordens fremste kokker for å kåre den nye Linie-vinneren.
 
Linie Award er en konkurranse for unge kokker og arrangeres av Arcus i samarbeid med Kulinarisk Akademi. 
 
16. juni møtes Nordens fremste mat- og drikkeeksperter i maritime omgivelser i Operahuset.
 
Sterk jury
Bocuse d'Or-stjernen Geir Skeie er nå aktuell som jurymedlem i Linie Award. Som meddommere får Skeie og Hellstrøm med seg Michael Björklund, som ble kåret til Årets kokk i Sverige i 2000.
 
Også fjorårets Linie Award-vinner, Michael Munk ved restaurant Noma, og Hans Välimäki fra Chez Dominique i Helsinki er med i juryen.
 
Heuch er med
I juryen sitter også Halvor Heuch. Som Norges fremste akevittekspert og sjefsdestillatør hos Arcus, har Heuch bidratt i kåringen under alle de tidligere prisutdelingene.
 
- Linie Award skal bidra til å øke interessen for det nordiske kjøkken. De siste årene har fokuset på kortreist mat og interessen for råvarer av høy kvalitet, økt betraktelig. Akevitt er det beste brennevinet i Norden, og derfor et naturlig følge til moderne nordisk mat, sier Halvor Heuch i en pressemelding
 
Nordisk sjømat
Kandidatene lager sine retter basert på nordisk sjømat. Minst fem av komponentene i retten må være laget på nordiske ingredienser. Linieakevitt skal inngå som ingrediens eller naturlig følge til retten.
 
Plukket ut        
Juryen har i år plukket ut kandidatene på forhånd.
 
Kokkene som kniver om årets Linie Award er Peter Beyer fra Jacobs Apartments i Bergen, Fredrik Andersson fra Hallsnäs Affärsklubb i Sverige, Akseli Herlevi fra Restaurant Strindberg i Finland og Jeppe Graa Rassmussen fra det danske kokkelandslaget.
 
Foruten heder og ære vinner Linie-kokken et stipend på 25.000 kroner, Linie-trofeet, samt en plass i juryen under neste års kåring.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik har du ikke smakt klippfisk før
Dagens rett
Klippfisk trukket i olivenolje med sitronsaus og egg

Slik har du ikke smakt klippfisk før

I dag gir vi deg kanskje den beste oppskriften på hvordan du skal servere klippfisk.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Hjemmelagete fiskekaker er best med smaksrikt tilbehør som her
Dagens rett

Hjemmelagete fiskekaker er best med smaksrikt tilbehør som her

Bare prøv denne oppskriften på hjemmelagde seikarbonader med stuede grønnsaker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her