Snusebassen klar for salg

Med røykeloven økte forbruket av snus på norske restauranter. Og dermed også antall snusklyser i ølglasset. Snusebassen kan være løsningen.
Redaksjonen
02 Juli 2007 - 09:00

Det handler om et nytt engangsbeger for brukte snusklyser og tyggegummi. Det er Henry Helgheim fra Fana som står bak Snusebassen. Engangsbegeret er nå klart for markedet. Dermed finnes det ikke lenger noen unnskyldning for å kaste snus i ølglasset eller under bordet ute på byen. Snusebassen er engangsbegeret som tar opp arven etter askebegeret.
 
Gode tilbakemeldinger
- Snusebassen er ute på markedet og tilbakemeldingene er svært gode, sier oppfinner Helgheim til Fanaposten.
 
Jobbet i tre år
Han har arbeidet med engangsbegeret i tre år. Foreløpig er Snusebassen i bruk på restauranter i Fana, på Os og på en del restauranter og utesteder i Oslo.
 
Spent
Helgheim var spent da de første Snusebassene ble plassert ut for noen måneder siden. Først og fremst på om folk forstod hva begerne var der for og om de ble brukt. Det viser seg at det fungerer.
 
- Snusebassene blir brukt og de ansatte kommer med gode tilbakemeldinger, sier han.
Kom med røykeloven
- Ideen kom samtidig som røykeloven ble innført for tre år siden. Askebegerne ble da fjernet fra barer og restauranter, men det man tydeligvis ikke tenkte på var at askebegrene samlet annet enn stumper og aske. Griseri etter snusere ble raskt et betydelig problem, sier Helgheim.
 
Snusebassen hans er et lett plastbeger på størrelse med et yoghurtbeger.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her