Snusebassen klar for salg

Med røykeloven økte forbruket av snus på norske restauranter. Og dermed også antall snusklyser i ølglasset. Snusebassen kan være løsningen.

Det handler om et nytt engangsbeger for brukte snusklyser og tyggegummi. Det er Henry Helgheim fra Fana som står bak Snusebassen. Engangsbegeret er nå klart for markedet. Dermed finnes det ikke lenger noen unnskyldning for å kaste snus i ølglasset eller under bordet ute på byen. Snusebassen er engangsbegeret som tar opp arven etter askebegeret.
 
Gode tilbakemeldinger
- Snusebassen er ute på markedet og tilbakemeldingene er svært gode, sier oppfinner Helgheim til Fanaposten.
 
Jobbet i tre år
Han har arbeidet med engangsbegeret i tre år. Foreløpig er Snusebassen i bruk på restauranter i Fana, på Os og på en del restauranter og utesteder i Oslo.
 
Spent
Helgheim var spent da de første Snusebassene ble plassert ut for noen måneder siden. Først og fremst på om folk forstod hva begerne var der for og om de ble brukt. Det viser seg at det fungerer.
 
- Snusebassene blir brukt og de ansatte kommer med gode tilbakemeldinger, sier han.
Kom med røykeloven
- Ideen kom samtidig som røykeloven ble innført for tre år siden. Askebegerne ble da fjernet fra barer og restauranter, men det man tydeligvis ikke tenkte på var at askebegrene samlet annet enn stumper og aske. Griseri etter snusere ble raskt et betydelig problem, sier Helgheim.
 
Snusebassen hans er et lett plastbeger på størrelse med et yoghurtbeger.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen