Soave-produsenter nekter å bruke DOCG-betegnelse
Foto: (Soave DOC)

Soave-produsenter nekter å bruke DOCG-betegnelse

Det viser seg nå, ikke uventet, at de aller fleste potensielle produsenter av DOCG-klassifisert Soave, ikke ønsker å benytte denne designasjonen. Årsakene er imidlertid noe nyansert begrunnet.
07 Oktober 2003 - 01:00

Den nye klassifiseringen som ble godkjent i 2001 satte to nye designasjoner for området Soave i Veneto på kartet. Det dreier deg om Soave Superiore DOCG samt Soave Superiore Riserva DOCG. Disse kom i tillegg til Recioto di Soave DOCG som ble godkjent i 1998.

En rekke produsenter uttalte at de ikke så det som formålstjenelig å innføre disse to nye designasjonene, all den tid sikkerheten for kvalitet ikke var ivaretatt.

Ved årets lansering av de første viner fra årgang 2002 ser man at en overveiende stor del av produsentene har valgt å ikke benytte DOCG-klasifiseringen.

Leonildo Pieropan, en av de desidert beste produsentene av Soave og vinner av Gambero Rossos "Tre Glass", er av den oppfatning at det er KUN classico-området som bør inneha DOCG-klasifisering. Han støtter ikke beslutningen om at også området "Colli Scaligeri", som er omlag dobbelt så stort som classico-området, skal være en del av DOCG-reguleringen.

Pieropan synes også at grensen for maksimal avkastning fortsatt er satt for høyt (10 tonn pr. hektar - ned fra 14 tonn).
- Det nye DOCG''et er kun nyttig for de store kooperativene. Jeg har ingen tro på at det vil tilføre produktet Soave noe som helst, sier Pieropan.

Stefano Inama, en ansett kvalitetsprodusent, synes den nye kvalitetsgraden er noe forvirrende, og ønsker å avvente merkingen for sine viner.

Les tidligere sak på Horecanett her

Les mer her

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy
+
Tester

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy

Også de andre sterkvintypene som madeira, sherry, rivesaltes og banyuls byr på store smaksopplevelser, for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy
+
Tester

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy

Også de andre sterkvintypene som madeira, sherry, rivesaltes og banyuls byr på store smaksopplevelser, for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En slik burger kan ingen motstå
Dagens rett
Burger med glasert rødløk

En slik burger kan ingen motstå

Medisterdeig på tilbud blir til en saftig burger og når den toppes med rødløksmarmelade og sprø eplesalat blir den rett og slett uimotståelig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her