Solera kjøper

PrimeWine Group selger deler av virksomheten til Norge. Solera beverage group er kjøperen.

Hensikten til Solera er å styrke posisjonen i det nordiske markedet.
 
Solera beverage group er Vinmonopolets største leverandør av vin og sprit.
 
Vil vokse
- Med våre erfaringer og samlet kompetanse, kombinert med et av bransjens bredeste kontaktnett bland verdens vinprodusenter, øker vi sjansene våre til å bli den sterkeste aktøren på det nordiske markedet, sier Henrik Björck, VD i PrimeWine Sweden AB.
 
Synergier
Samarbeidet med Solera beverage group kommer i første omgang til å innebære en forsterking innen ledelse. Det blir også økte synergier innen logistikk og distribusjon, melder wownews.se.
 
Solera Beverage Group har vel 65 ansatte i Norge, Sverige og Finland. PrimeWine-gruppen har rundt 40 ansatte til sammen i Sverige og Norge.
Solera består av selskapene Cuveco, Engelstad, Stenberg & Blom, Eurowine, Multibev og Best Cellars i Norge og Solera OY og Solera AB i henholdsvis Finland og Sverige.
 
Største eier i Solera er Torstein Tvenge. Han eier 45 prosent av selskapet.
 
Store mål
- Vi har satt store mål for Solera. For å kunne gjennomføre de målene har det vært avgjørende for oss å styrke vår posisjon i Sverige. Våre nye partnere i PrimeWine Group bringer oss bred kompetanse samt sterke internasjonale relasjoner, skriver Finn O. Husjord, Konsernsjef i Solera i en pressemelding.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen