Sølv til Norge i Luxemburg Culinary World Cup

Ungdomslandslaget for kokker kom på andre plass og tok sølv i Luxemburg Culinary World Cup denne uken. Skottland tok første plassen, og Irland ble nummer tre i konkurransen for juniorer. Det norske laget fikk gullmedalje i kaldmatkonkurransen og sølvmedal
Redaksjonen
23 November 2002 - 02:00

- Vi er kjempefornøyd med sølvet sammenlagt. Vårt neste mål er å vinne kokke OL i 2004, sier en strålende fornøyd Andreas Myrvold, deltaker på ungdomslandslaget for kokker.
 
Ungdomslandslaget har gjort en fabelaktig innsats i sin første konkurranse, som har foregått i Luxemburg denne uken. Laget fikk gullmedalje i kaldmatkonkurransen og sølvmedalje for sin varmmat meny.
 
- Gullet glapp på grunn av for like grønnsaker i forretten og at sjokoladesmaken i desserten ble for dominerende, men det norske teamet har potensial til å bli best forteller den svenske dommeren Kurt Weider, Desserten til det skotske laget, som ble nummer en, ville også stått til gull i en senior konkurranse.
 
- Vi har lært mye, men blant annet bedre kunnskaper om konkurranseregler og hva dommerne legger vekt på er avgjørende for å komme helt til topps, mener lagleder Steffen Engelhard. - Vi vil også arbeide for at norske dommere blir invitert til alle internasjonale konkurranser hvor vi deltar.
 
Norges sølvmedalje i Luxembourg er en fantastisk prestasjon. Med seniorlandslaget gullmedalje i Singapore friskt i minne føyer dette seg også fint inn i rekken av de bragdene som kokkelandslagene har gjort internasjonalt i år.
 
Dette resultatet vil gi kokkefaget enda et stort løft fremover, og vil være en stor inspirasjonskilde for andre kokker i Norge. Det er også hyggelig å konstatere at den satsingen som Norges Kokkemesteres Landsforening har gjort, og gjør i forhold til kokkelandslagene bærer frukter.
 
- Men dette resultatet er det først og fremst laget som skal ha æren for. Det ligger et knallhard arbeid bak med både prøving og feiling, blod svette og tårer. Jeg er virkelig stolt over at kokkefaget har slike ambassadører som disse ungdommene representer, sier en stolt formann Einar Øverås.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker
Dagens rett

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker

Intet er vel bedre enn hjemmelaget pizza - også den helt uten kjøtt. Rykende fersk fra stekeovnen, har de pizzasteinplate, blir bunnen enda sprøere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Berlins mest politiske Michelin-restaurant med hyper-kortreist profil og mobilforbud
+

Berlins mest politiske Michelin-restaurant med hyper-kortreist profil og mobilforbud

Nobelhart & Schmutzig har som mål å dokumentere den nordøstre delen av Tysklands. Med en svært variert vinliste, en god dose teater og en sjenerøs mengde klubbatmosfære, tilbys i tillegg en unik pakke på Berlins store restaurantscene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Feir våren med en gyllengrønn drink - og ta samtidig en vårsjau i barskapet
Ukens drink

Feir våren med en gyllengrønn drink - og ta samtidig en vårsjau i barskapet

For har du en flaske av den irrgrønne syrlige eplelikøren, gjør den en hederlig jobb sammen med amerikansk whiskey og litt lime.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker
Dagens rett

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker

Intet er vel bedre enn hjemmelaget pizza - også den helt uten kjøtt. Rykende fersk fra stekeovnen, har de pizzasteinplate, blir bunnen enda sprøere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En klassisk rett med flyndrefilet i ruller smaker alltid godt
Dagens rett

En klassisk rett med flyndrefilet i ruller smaker alltid godt

Det er kanskje sjelden du plukker med deg flyndre fra fiskedisken. Det er det altså all grunn til å gjøre noe med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I dag kommer søndagsmiddagen fra en gryte
Dagens rett
Biffgryte med grønnsaker

I dag kommer søndagsmiddagen fra en gryte

En lettlaget kjøttgryte som denne er perfekt søndagsmiddag når du har mest lyst til å tilbringe dagen utendørs.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær alt om champagne av en proff
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 06. mai

Lær alt om champagne av en proff

Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Berlins mest politiske Michelin-restaurant med hyper-kortreist profil og mobilforbud
+

Berlins mest politiske Michelin-restaurant med hyper-kortreist profil og mobilforbud

Nobelhart & Schmutzig har som mål å dokumentere den nordøstre delen av Tysklands. Med en svært variert vinliste, en god dose teater og en sjenerøs mengde klubbatmosfære, tilbys i tillegg en unik pakke på Berlins store restaurantscene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her