Sølv til Norge i Luxemburg Culinary World Cup

Ungdomslandslaget for kokker kom på andre plass og tok sølv i Luxemburg Culinary World Cup denne uken. Skottland tok første plassen, og Irland ble nummer tre i konkurransen for juniorer. Det norske laget fikk gullmedalje i kaldmatkonkurransen og sølvmedal
Redaksjonen
23 November 2002 - 02:00

- Vi er kjempefornøyd med sølvet sammenlagt. Vårt neste mål er å vinne kokke OL i 2004, sier en strålende fornøyd Andreas Myrvold, deltaker på ungdomslandslaget for kokker.
 
Ungdomslandslaget har gjort en fabelaktig innsats i sin første konkurranse, som har foregått i Luxemburg denne uken. Laget fikk gullmedalje i kaldmatkonkurransen og sølvmedalje for sin varmmat meny.
 
- Gullet glapp på grunn av for like grønnsaker i forretten og at sjokoladesmaken i desserten ble for dominerende, men det norske teamet har potensial til å bli best forteller den svenske dommeren Kurt Weider, Desserten til det skotske laget, som ble nummer en, ville også stått til gull i en senior konkurranse.
 
- Vi har lært mye, men blant annet bedre kunnskaper om konkurranseregler og hva dommerne legger vekt på er avgjørende for å komme helt til topps, mener lagleder Steffen Engelhard. - Vi vil også arbeide for at norske dommere blir invitert til alle internasjonale konkurranser hvor vi deltar.
 
Norges sølvmedalje i Luxembourg er en fantastisk prestasjon. Med seniorlandslaget gullmedalje i Singapore friskt i minne føyer dette seg også fint inn i rekken av de bragdene som kokkelandslagene har gjort internasjonalt i år.
 
Dette resultatet vil gi kokkefaget enda et stort løft fremover, og vil være en stor inspirasjonskilde for andre kokker i Norge. Det er også hyggelig å konstatere at den satsingen som Norges Kokkemesteres Landsforening har gjort, og gjør i forhold til kokkelandslagene bærer frukter.
 
- Men dette resultatet er det først og fremst laget som skal ha æren for. Det ligger et knallhard arbeid bak med både prøving og feiling, blod svette og tårer. Jeg er virkelig stolt over at kokkefaget har slike ambassadører som disse ungdommene representer, sier en stolt formann Einar Øverås.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré
Dagens rett

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré

Finn frem knivene og skjerp appetitten, for i dag er det biff til middag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her