Sølv til Norge i Luxemburg Culinary World Cup

Ungdomslandslaget for kokker kom på andre plass og tok sølv i Luxemburg Culinary World Cup denne uken. Skottland tok første plassen, og Irland ble nummer tre i konkurransen for juniorer. Det norske laget fikk gullmedalje i kaldmatkonkurransen og sølvmedalje for sin varmmat meny.

- Vi er kjempefornøyd med sølvet sammenlagt. Vårt neste mål er å vinne kokke OL i 2004, sier en strålende fornøyd Andreas Myrvold, deltaker på ungdomslandslaget for kokker.
 
Ungdomslandslaget har gjort en fabelaktig innsats i sin første konkurranse, som har foregått i Luxemburg denne uken. Laget fikk gullmedalje i kaldmatkonkurransen og sølvmedalje for sin varmmat meny.
 
- Gullet glapp på grunn av for like grønnsaker i forretten og at sjokoladesmaken i desserten ble for dominerende, men det norske teamet har potensial til å bli best forteller den svenske dommeren Kurt Weider, Desserten til det skotske laget, som ble nummer en, ville også stått til gull i en senior konkurranse.
 
- Vi har lært mye, men blant annet bedre kunnskaper om konkurranseregler og hva dommerne legger vekt på er avgjørende for å komme helt til topps, mener lagleder Steffen Engelhard. - Vi vil også arbeide for at norske dommere blir invitert til alle internasjonale konkurranser hvor vi deltar.
 
Norges sølvmedalje i Luxembourg er en fantastisk prestasjon. Med seniorlandslaget gullmedalje i Singapore friskt i minne føyer dette seg også fint inn i rekken av de bragdene som kokkelandslagene har gjort internasjonalt i år.
 
Dette resultatet vil gi kokkefaget enda et stort løft fremover, og vil være en stor inspirasjonskilde for andre kokker i Norge. Det er også hyggelig å konstatere at den satsingen som Norges Kokkemesteres Landsforening har gjort, og gjør i forhold til kokkelandslagene bærer frukter.
 
- Men dette resultatet er det først og fremst laget som skal ha æren for. Det ligger et knallhard arbeid bak med både prøving og feiling, blod svette og tårer. Jeg er virkelig stolt over at kokkefaget har slike ambassadører som disse ungdommene representer, sier en stolt formann Einar Øverås.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen