Søndag kveld på fiskehallen

Slow Food har beveget seg ut av Oslos restaurantverden. Søndag den 7. mai klokken 18.00 besøker vi en av leverandørene som sørger for at byens kokker får gode råvarer; Magne Paulsen hos Fiskecentralen i Oslo.

Magnes bakgrunn som kokk og kjøkkensjef er kanskje den viktigste grunnen til at mange av restaurantene i Oslo støtter seg til han når de skal friste med retter fra sjø, elver og innsjøer. Når han velger sine leverandører, er kvalitet et absolutt krav. De som vil vite mer om hva som skjer fra fisken hentes opp av det våte element til den ligger på tallerkenen, bør legge turen til Fiskehallen på Vippetangen denne søndagen.

Han vil garantert avlive noen myter; for eksempel den at all fisk skal være blodfersk når den tilberedes. Nyttige tips om oppbevaring og tilberedning og ikke minst hvordan vi skal sørge for å få med oss det beste hjem når fisk skal handles, deles rundelig ut.

I ekte Slow Food-ånd avslutter vi med et måltid hvor fisk er hovedingrediens;

MENY

En liten appetittvekker med sashimi av et utvalg norske fisker med et knippe spennende sauser

Husets berømte fiskekaker slik vi mener de skal være servert - med brunet løk, potetstappe og grønn urtesaus

Hellebarn eller Piggvar bakt på benet servert med nypoteter og klasetomater

Dessert

Til dette fylles glassene med noen av årets spennende hvite italienske smaksbomber, alle belønnet med ett, to eller tre "glass" i Gambero RossoItalian Wines 2000.

Prisen er minst like hyggelig som Magne selv; 350,- for medlemmer og 450,- ikke medlemmer.

Påmelding snarest - vi setter strek fredag 5. mai. Meld deg på her

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen