Søndag kveld på fiskehallen

Slow Food har beveget seg ut av Oslos restaurantverden. Søndag den 7. mai klokken 18.00 besøker vi en av leverandørene som sørger for at byens kokker får gode råvarer; Magne Paulsen hos Fiskecentralen i Oslo.
Redaksjonen
30 April 2000 - 14:21

Magnes bakgrunn som kokk og kjøkkensjef er kanskje den viktigste grunnen til at mange av restaurantene i Oslo støtter seg til han når de skal friste med retter fra sjø, elver og innsjøer. Når han velger sine leverandører, er kvalitet et absolutt krav. De som vil vite mer om hva som skjer fra fisken hentes opp av det våte element til den ligger på tallerkenen, bør legge turen til Fiskehallen på Vippetangen denne søndagen.

Han vil garantert avlive noen myter; for eksempel den at all fisk skal være blodfersk når den tilberedes. Nyttige tips om oppbevaring og tilberedning og ikke minst hvordan vi skal sørge for å få med oss det beste hjem når fisk skal handles, deles rundelig ut.

I ekte Slow Food-ånd avslutter vi med et måltid hvor fisk er hovedingrediens;

MENY

En liten appetittvekker med sashimi av et utvalg norske fisker med et knippe spennende sauser

Husets berømte fiskekaker slik vi mener de skal være servert - med brunet løk, potetstappe og grønn urtesaus

Hellebarn eller Piggvar bakt på benet servert med nypoteter og klasetomater

Dessert

Til dette fylles glassene med noen av årets spennende hvite italienske smaksbomber, alle belønnet med ett, to eller tre "glass" i Gambero RossoItalian Wines 2000.

Prisen er minst like hyggelig som Magne selv; 350,- for medlemmer og 450,- ikke medlemmer.

Påmelding snarest - vi setter strek fredag 5. mai. Meld deg på her

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl
Dagens rett

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl

Glem hvitvin til blåskjellene. Denne oppskriften har mørkt øl i både gryte og glass. Kanskje har du allerede testet juleølet, og har noen skvetter, ja, da får du brukt dem her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her