Spa-hotell med Zen-vri

Om tre måneder åpner et spa-hotell med Zen-vri i Rømskog i Akershus.
Redaksjonen
07 Juli 2008 - 16:09

Hotellet skal hete Zen Resort & Spa.
 
Daglig leder Lisbeth Pettersen sier fremdriften går etter planen.
 
Bygget blir på 4 400 kvadratmeter og er altså basert på zen-filosofien, som i stor grad handler om meditasjon.
 
- Tenk å våkne til denne utsikten, eller sitte her og se kveldssolen gå ned, sier Pettersen.
 
Ikke billig
Men noe billig bygg blir det ikke. Budsjettet har blitt utvidet flere ganger.
 
- De første kalkylene lå på et bygg med 20 rom til 80 millioner. I dag er vi oppe i 40 rom til en pris av 140 millioner, etter at vi bestemte at vi også bygger en dojo. Men det er bevisste avgjørelser som ligger bak, sier hun.
 
Dojoen er en treningshall beregnet på bueskyting, østens kampsporter og meditasjon, der gulvet vil bestå av 5,5 centimeter tykke halmmatter.
 
15 ansatt
Så langt er 15 personer ansatt.
 
- Halvparten av disse er lokale. Men vi har fått de kompetansepersoner vi ønsker, både blant de lokale og de utenfra, sier Pettersen.
 
Hotellet skal dessuten bruke mange lokale underleverandører.
 
- Vi har inngått avtaler, blant annet om levering av bær, sopp og fisk til vårt økologiske kjøkken, sier Pettersen til Indre Akershus Blad.
 
Øde
Noe som gjør hotellet spesielt - bortsett fra filosofien - er at det ligger langt utenfor allfarvei.
 
- Det er likevel bare halvannen times kjøring fra Oslo og Gardermoen. I tillegg blir vi Norges grønneste spa-resort med full kildesortering og kompostering av matavfall. Vi ønsker ikke å bli en spa-maskin, men et unikt sted for avslapning, hvor du kan lære deg å få det godt med deg selv. Zen-filosofien, som hotellkonseptet bygger på, handler om å leve i nuet, å ta vare på oss selv og finne lykken ved å være menneske. Vi legger også opp til å være et grønt hotell med fokus på miljø og økologi i alle ledd, sier Pettersen.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik velger du drikke til juledesserten
Julemat
Drikke til juledesserten

Slik velger du drikke til juledesserten

Vi tøyser ikke med de søte juletradisjonene, derfor blir det også veldig klassisk i glasset.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her