Spår pub-død i Storbritannia

Spår pub-død i Storbritannia

1 av 10 puber kan være borte i løpet av neste år, ifølge pub-magasin.

4000 britiske puber kan forsvinne innen utgangen av neste år. Årsaken er at de serverer for dårlig øl og mat, skriver The Guardian, som siterer en rapport gjengitt i magasinet The Good Pub Guide.

Sterk konkurranse fra dagligvarebransjen og lave ølpriser truer den en gang blomstrende bransjen, som omfatter rundt 50.000 vannhull.

Ifølge rapporten er det dårligste pubene som nå er truet – og godt er det, heter det.

- Den verste lederen for en pub, er han som ikke bryr seg om kundene. Slike lisenseiere gir bransjen et dårlig omdømme, og fortjener å tape lisensen, sier redaktørene av rapporten.

The Campaign for Real Ale ser lysere på fremtiden. Organisasjonen tror ikke flere enn 1000 puber blir stengt i 2014. Uansett er det ingen fare for at det blir vanskelig å finne en pint eller tre på de britiske øyer. Det forventes at rundt 1000 stengte puber vil åpne med nye eiere i løpet av neste år.

Forsiden akkurat nå

Vinkurs: Vin fra California

Lær alt om hvorfor californiske viner er så populære nå. Master of Wine, Mai Tjemsland tar deg med på en smaksrunde

Vin fra California er i vinden som aldri før. Det er ikke rart når kvaliteten er så høy, prisene så gunstige og variasjonen så stor. Bli med Master of Wine, Mai Tjemsland, på en rundtur blant disse fantastiske vinene. Les hele saken

Til toppen