Spennende konkurranse for alle

Selv om du ikke synes du kan nok om vin til å stille opp i en kunnskapskonkurranse, er Young Sommelier of the Year 2003 den rette for deg. Dessuten gir den fin trening. Det eneste kravet som stilles er at du er under 28 år. Her er de 20 kvalifiseringsspørsmålene du må svare på.

Andre utgave av denne spennende og annerledes konkurransen for vinkelnere og servitører under 28 år er klar. Til forskjell fra andre sommelierkonkurranser skjer uttaket gjennom en kvalifisering som gjør at alle kan delta. Du skal rett og slett svare på en rekke spørsmål hovedsakelig av typen multiple choice, og deretter vil en jury plukke ut finalistene som inviteres til å komme til Hotel Continental i Oslo den 9. mars hvor finalen finner sted.

Finalen er tredelt og er en ren blindsmakingskonkurranse. I første del skal deltakerne blindsmake fire viner og plassere dem i riktig land. De som går videre til neste del skal finne ut hvilke fire regioner (i samme land) vinene kommer fra. Og de tre som kommer helt til finalen, skal identifisere fire viner fra samme region.

Arrangør er Den Norske Vinkelner Forening, Apéritif og Moët & Chandon som sørger for at vinneren får et uforglemmelig besøk i Champagne. Og hyggelig reisefølge er allerede klar, for det blir vinner av Young Chef of the Year 2002, nemlig Frode Alræk fra Restaurant Bagatelle i Oslo.

Frist for innsending av spørreskjemaet er 20. februar.

Spørreskjemaet finner du her

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen