Spennende smaking av mat og portvin i kombinasjon

Apéritif og Restaurant D'Artagnan inviterer til en opplevelse utenom det vanlige. Topp portvin og gourmetmat i skjønn foreninng, samt et morsomt foredrag om den portugisiske drikken serveres den 14. januar. Du er invitert og kan melde deg på her. Siste: V
Redaksjonen
02 Desember 1998 - 22:39

Siste: Restaurant D'Artagnan har stilit ytterligere plasser til disposisjon for Apéritifs lesere.De første 40 ble bestilit i løpet av et par dager. Påmeldingsskjema nederst på siden.
Restaurant D'Artagnan er kjent for sitt meget gode kjøkken og fikk nylig glimrende omtale i Dagens Næringsliv. I samarbeid med Apéritif inviteres det nå til en opplevelse du ikke bør gå glipp av. En tre retters middag der du skal drikke portvin til samtlige retter. Både til Gåselever flan med portvinsgelé og ruccolasalat så vel som til Pepperstek av okse indrefilet med dijon-sennepsaus og potetsufflé.

Her kan du smake både
spnnende mat og drikke.
 
Vi har valgt å bruke portvin fra Niepoort Vinhos sa. Denne produsenten gikk til topps i Apéritifs store test av portvin. Toppvinen skal du få smake allerede til første retten; Niepoort 20 years old Tawny. Og selvfølgelig står et spennende og lærerikt foredrag om portvin på menyen. Nederst på siden finner du et påmeldingsskjema. Send påmeldingen snarest mulig. Vi har kun 40 plasser til rådighet til begivenheten som altså finner sted torsdag 14.januar 1999, klokken 19.30 i Restaurant D'Artagnan, Øvre Slottsgate 16 i Oslo. Prisen er kroner 595 pr person.
 
Meny
Niepoort 20 years old Tawny
Tawny er betegnelse for en stil portvin, som må ha ligget på fat i minimum 6 år. Niepoort lagrer som regel sine Tawny portviner lenger. Dette er en spennende kombinasjon til Gåselever flan med portvinsgelé og ruccolasalat.
 
Niepoort Late Bottled Vintage 1994
Late Bottled Vintage er en portvin i samme klasse som Vintage. Men i motsetning til Vintage tappes LBV på flaske etter 4 til 6 år på fat, uten å bli filtrert. Dette er en annerledes kombinasjon til Pepperstek av okse indrefilet med dijon-sennepsaus og potetsufflé
 
Niepoort Colheita 1979
For å få betegnelsen Colheita, må vinen være lagret på fat i minimum syv år, i de aller fleste tilfeller lagres den mye lenger. Spennende å smake sammen med: Creme Brulé.
 
Niepoort Vinhos sa
Den unge Dirk van der Niepoort har nå tatt over driften av huset Niepoort. Niepoort, som er av nederlandsk opprinnelse, er kjent for å være et av de absolutt beste portvinshusene, men har aldri gjort seg bemerket blant de store reklameskiltene. Det er flere grunner til det, blant annet at det ikke har hatt meget store mengder å selge, og at husets filosofi innebærer at det er kvaliteten som avgjør produktet, ikke størrelsen på reklameskiltene. Og ikke minst at forbrukerne selv skal finne ut av dette. Niepoort er opptatt av eleganse og balanse, og for å beholde det originale smaksbildet i portvinene, filtreres ikke vinene.
 
Pris: Kr 595.- pr person, som selvfølgelig inkluderer topp portvin.
 
Vi har kun 40 plasser tilgjengelig, så være rask med påmeldingen. Den sender du her, mens betalingen sendes til Restaurant D'Artagnan, Øvre Slottsgate 16 i Oslo, bankgiro: 7014 05 22005. Påmeldingen er bindene og avbud etter den 12. januar belastes med halv pris.
 
Alle felter i skjemaet må fylles ut.
 
Ditt navn
Antall personer (bruk tall)
Postadresse
Poststed
Postnr.
Din e-post adresse:
Vil du motta mail fra Apéritif når noe nytt skjer på våre sider?
 

Har du spørsmål send en mail til Apéritif med portvin som subject

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv denne kyllingsuppen med indisk vri
Dagens rett

Prøv denne kyllingsuppen med indisk vri

Denne suppeoppskriften med masse smak og krydder er perfekt nå som høstmørket er på sitt mørkeste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her