Spesielt i Stavanger

Marit Larsen har planer om et spesielt hotell i Stavanger der psykisk funksjonshemmede skal utgjøre mesteparten av staben.

Larsen ser for seg et overnattingssted etter mønster av Stadthaushotel i Hamburg, der psykisk funksjonshemmede utgjør brorparten av de ansatte.
 
Trenger hjelp
- Nå trenger vi folk fra hotellnæringen i distriktet til å være med på utviklingen av prosjektet, sier Larsen til aftenbladet.no.
 
Målet hennes er et hotell med minimum 25 senger sentralt i Stavanger. Lokalene til Hermetikkfagskolen, som kommunen har kjøpt, egner seg utmerket, tror Larsen.
 
Leder
I dag er hun virksomhetsleder for dagsenter og avlastning i Stavanger kommune. Ledergruppen i denne avdelingen tok i fjor inn på det særegne overnattingsstedet i Hamburg.
 
Det er satt ned en prosjektgruppe for «Hotell i særklasse» i Stavanger, med representanter fra to videregående skoler, én fra Handikappede Barns Foreldreforening, to mødre til barn med Downs syndrom, og tre representanter fra kommunen.
 
Mangler rom
Larsen påpeker at det er mangel på hotellrom på virkedagene i Stavanger, på dagsenterplasser i helgene og på arbeidsplasser for funksjonshemmede.
 
Et handikaphotell vil kunne dekke disse behovene, tror Marit Larsen.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen