Spis opp maten eller betal

Restaurant gir «bot» til gjester som legger igjen rester.

Restaurantinnehaver Chemin Lee ble lei av å kaste mat etter gjester som forsyner seg med mer enn de orker å spise. Derfor har han innført et «restegebyr» for å få bukt med sløsingen i ved buffeten i Bøf og Vin i Hjørring i Danmark, skriver nordjyske.dk.

- Dansker må forstå at det er dyrt og miljøskadelig å kaste mat, sier Lee sier til avisen.

Gebyret for å legge igjen mer enn 150 gram mat på tallerkenen, er 30 danske kroner. Ifølge avisen virker tiltaket: Alle gjestene har spist opp maten etter at gebyret ble innført. Ifølge avisen har Lee hentet ideen fra hjemlandet Malaysia, men slike ordninger skal også være kjent i andre asiatiske land og Australia, Tyskland og USA.

Forsiden akkurat nå

Slik ble Barcelona et ølmekka

Når noe først får grep i Barcelona, så skjer det raskt. Øl er på kort tid blitt en av de hotteste trendene i verdensbyen. De nye bryggeriene innenfor bygrensene vender derfor blikket hjemover etter å ha gjort seg bemerket utenlands. Les hele saken

Herfra kommer det steinbra viner

Frankens gammelmodige flaskevalg til tross, er innholdet i de beste flaskene med silvaner og riesling noe av det fremste som produseres i Tyskland. Og de historiske “Steinweine” er fortsatt blant regionens beste. Les hele saken

Til toppen