Spis opp maten eller betal

Restaurant gir «bot» til gjester som legger igjen rester.

Restaurantinnehaver Chemin Lee ble lei av å kaste mat etter gjester som forsyner seg med mer enn de orker å spise. Derfor har han innført et «restegebyr» for å få bukt med sløsingen i ved buffeten i Bøf og Vin i Hjørring i Danmark, skriver nordjyske.dk.

- Dansker må forstå at det er dyrt og miljøskadelig å kaste mat, sier Lee sier til avisen.

Gebyret for å legge igjen mer enn 150 gram mat på tallerkenen, er 30 danske kroner. Ifølge avisen virker tiltaket: Alle gjestene har spist opp maten etter at gebyret ble innført. Ifølge avisen har Lee hentet ideen fra hjemlandet Malaysia, men slike ordninger skal også være kjent i andre asiatiske land og Australia, Tyskland og USA.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Vinmesse 11. mars i Oslo

Årets begivenhet: Flere hundre av de beste vinene fra mer enn 50 vinhus

Bli med på en fabelaktig vinmesse med en bredde du sjelden ser maken til. Smak flere hundre viner fra noen av verdens beste produsenter. Ta med en venn, kollega eller en du er glad i og bli med på årets store begivenhet for den vinintresserte. Les hele saken

Til toppen