Spøker for Rick's Bar

Med dagsbøter på fem millioner kroner, mener innehaveren av Ricks's Bar i Trondheim at stedet ikke kan overleve.
Redaksjonen
11 September 2008 - 14:00

Rick's Bar åpnet dørene på nytt i januar 2007 etter en brann, men siden har naboene vært plaget av høyt lydnivå om natten.
 
- Det har vært stor nedgang i omsetningen etter at dette ble et problem. Vi får ikke gjennomført alle arrangementene vi har planlagt, og da er det klart vi taper penger, sier daglig leder Olaf Arnstad.
 
Nå ser det ut til at det går mot slutten for utestedet.
 
Fem millioner i bot
Rolf Kristiansen i nabosameiet representerer de snaut femti beboerne rundt utestedet. Han har sendt mange klager på støynivået til kommunen og det har ført til at Rick's har fått dagbøter. Ifølge Kristiansen dreier det seg om bøter på til sammen rundt 5 millioner kroner.
 
110 desibel
- 110 desibel er nivået på et vanlig diskotek. Men når vi finner det innenfor vegger som ikke er beregnet for å tåle det, blir det uholdbart for de som bor i nærheten, sier Kristiansen.
 
- At Rick's skulle drives som nattklubb er noe alle har blitt informert om. Det står til og med i møtereferatene at det skulle bli nattklubb i første og andre etasje, sier Arnstad, som mener hele saken er en byggeskandale.
 
100 millioner
- Vi har et utested som er det samme som før det brant. Bygget har kostet 100 millioner kroner. Da bør man forvente at byggeledelsen bygger i henhold til forskriftene, sier han.
 
Arnstad mener derfor at byggeledelsen må ta ansvaret for feilen som er gjort.
 
- Det jeg kan si er at Rick's har tillatelse til å ha nattklubb i kjelleren, og til å ha kafé og restaurant i første og andre etasje. Vi har bygd i henhold til det, og har dessuten dokumentert at vi ikke har bygget på feil måte, så den saken er over, sier prosjektleder Terje Broli i Reinertsen AS, firmaet som var totalentreprenør i byggeprosessen.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Når tomatene er så fantastiske som nå, får de hovedrollen  - med eller uten kjøtt
Dagens rett

Når tomatene er så fantastiske som nå, får de hovedrollen - med eller uten kjøtt

Om du velger vegetarvarianten, kan denne gryta faktisk serveres kald. Som en tyktflytende salat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her