Spøker for Rick's Bar

Med dagsbøter på fem millioner kroner, mener innehaveren av Ricks's Bar i Trondheim at stedet ikke kan overleve.
Redaksjonen
11 September 2008 - 13:00

Rick's Bar åpnet dørene på nytt i januar 2007 etter en brann, men siden har naboene vært plaget av høyt lydnivå om natten.
 
- Det har vært stor nedgang i omsetningen etter at dette ble et problem. Vi får ikke gjennomført alle arrangementene vi har planlagt, og da er det klart vi taper penger, sier daglig leder Olaf Arnstad.
 
Nå ser det ut til at det går mot slutten for utestedet.
 
Fem millioner i bot
Rolf Kristiansen i nabosameiet representerer de snaut femti beboerne rundt utestedet. Han har sendt mange klager på støynivået til kommunen og det har ført til at Rick's har fått dagbøter. Ifølge Kristiansen dreier det seg om bøter på til sammen rundt 5 millioner kroner.
 
110 desibel
- 110 desibel er nivået på et vanlig diskotek. Men når vi finner det innenfor vegger som ikke er beregnet for å tåle det, blir det uholdbart for de som bor i nærheten, sier Kristiansen.
 
- At Rick's skulle drives som nattklubb er noe alle har blitt informert om. Det står til og med i møtereferatene at det skulle bli nattklubb i første og andre etasje, sier Arnstad, som mener hele saken er en byggeskandale.
 
100 millioner
- Vi har et utested som er det samme som før det brant. Bygget har kostet 100 millioner kroner. Da bør man forvente at byggeledelsen bygger i henhold til forskriftene, sier han.
 
Arnstad mener derfor at byggeledelsen må ta ansvaret for feilen som er gjort.
 
- Det jeg kan si er at Rick's har tillatelse til å ha nattklubb i kjelleren, og til å ha kafé og restaurant i første og andre etasje. Vi har bygd i henhold til det, og har dessuten dokumentert at vi ikke har bygget på feil måte, så den saken er over, sier prosjektleder Terje Broli i Reinertsen AS, firmaet som var totalentreprenør i byggeprosessen.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Så godt smaker gammelt brød og grønnsaker fra i går
Dagens rett

Så godt smaker gammelt brød og grønnsaker fra i går

Denne oppskriften er en super måte å bruke over brødet som ingen vil spise lenger, eller grønnsaksrestene etter søndagsmiddagen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne
+
Tester

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne

For noen viner er det ikke bare snakk om et sterkt renomme. Men - det blir nok bare med den ene smaken, for prisene er svært høye og volumene ørsmå. Trøsten er at det er masse annet godt nytt rødt i november.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november
+
Tester

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november

Champagneregionen virker ustoppelig når det kommer til å produsere nye talenter. Som tar druene i egne hender og skaper mirakuløse viner. De gode gamle holder også koken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter
+
Tester

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter

Vi snakker om Baden i Tyskland og Jura i Frankrike som en utfordrer til salige Burgund, og øyer langt ute i havet samt Sør-Afrika som utfordrer Europas klassiske vinregioner. Vinverdenen er i endring.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Så godt smaker gammelt brød og grønnsaker fra i går
Dagens rett

Så godt smaker gammelt brød og grønnsaker fra i går

Denne oppskriften er en super måte å bruke over brødet som ingen vil spise lenger, eller grønnsaksrestene etter søndagsmiddagen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne
+
Tester

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne

For noen viner er det ikke bare snakk om et sterkt renomme. Men - det blir nok bare med den ene smaken, for prisene er svært høye og volumene ørsmå. Trøsten er at det er masse annet godt nytt rødt i november.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fredagsbiffen lages av elg
Dagens rett
Elgbiff med bacon og appelsinsaus

Den beste fredagsbiffen lages av elg

Tilgangen på godt elgkjøtt er fortsatt på høyden. I alle fall for den som har sikret seg et slakt. Hva med en elgbiff i kveld?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november
+
Tester

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november

Champagneregionen virker ustoppelig når det kommer til å produsere nye talenter. Som tar druene i egne hender og skaper mirakuløse viner. De gode gamle holder også koken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her