Spøker for Rick's Bar

Med dagsbøter på fem millioner kroner, mener innehaveren av Ricks's Bar i Trondheim at stedet ikke kan overleve.

Rick's Bar åpnet dørene på nytt i januar 2007 etter en brann, men siden har naboene vært plaget av høyt lydnivå om natten.
 
- Det har vært stor nedgang i omsetningen etter at dette ble et problem. Vi får ikke gjennomført alle arrangementene vi har planlagt, og da er det klart vi taper penger, sier daglig leder Olaf Arnstad.
 
Nå ser det ut til at det går mot slutten for utestedet.
 
Fem millioner i bot
Rolf Kristiansen i nabosameiet representerer de snaut femti beboerne rundt utestedet. Han har sendt mange klager på støynivået til kommunen og det har ført til at Rick's har fått dagbøter. Ifølge Kristiansen dreier det seg om bøter på til sammen rundt 5 millioner kroner.
 
110 desibel
- 110 desibel er nivået på et vanlig diskotek. Men når vi finner det innenfor vegger som ikke er beregnet for å tåle det, blir det uholdbart for de som bor i nærheten, sier Kristiansen.
 
- At Rick's skulle drives som nattklubb er noe alle har blitt informert om. Det står til og med i møtereferatene at det skulle bli nattklubb i første og andre etasje, sier Arnstad, som mener hele saken er en byggeskandale.
 
100 millioner
- Vi har et utested som er det samme som før det brant. Bygget har kostet 100 millioner kroner. Da bør man forvente at byggeledelsen bygger i henhold til forskriftene, sier han.
 
Arnstad mener derfor at byggeledelsen må ta ansvaret for feilen som er gjort.
 
- Det jeg kan si er at Rick's har tillatelse til å ha nattklubb i kjelleren, og til å ha kafé og restaurant i første og andre etasje. Vi har bygd i henhold til det, og har dessuten dokumentert at vi ikke har bygget på feil måte, så den saken er over, sier prosjektleder Terje Broli i Reinertsen AS, firmaet som var totalentreprenør i byggeprosessen.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen