Stavanger en «Nei og fy»-by?

Stavanger kommune vil vente på dommen i en lignende sak før den eventuelt forbyr røyking i bakgårder og inngangspartier ved byens utesteder.
Redaksjonen
10 Februar 2010 - 12:00

Røykesaken, hvor Stavanger kommune har tolket røykeloven strengere enn de fleste, har den siste tiden preget mediene som dekker Stavanger. Det hele kulminerte i et forsoningsmøte mellom representanter fra kommunen og utelivsbransjen onsdag. Det skriver nrk.no.

På møtet ble det klart at kommunen likevel ikke forbyr røyking i utesteds-bakgårder i byen - ennå.

- Dommen i Hall Toll-saken kan gi oss tydeligere føringer for hva som er det riktige å gjøre, sier Per Haarr, direktør for Oppvekst og levekår i kommunen.

Skal opp i lagmannsretten
Stavanger tingrett bestemte i november i fjor at utestedet Hall Toll ikke får lov til å la gjestene røyke på sin uteservering.

Grunnen er at uteserveringen er skjermet med glassvegger og markiser som stopper ganske nært veggene, skriver nrk.no.

Saken ble anket til Gulating lagmannsrett.
Sist uke ble det kjent at kommunen planla storoffensiv mot røyking ute på en del av byens utesteder. Fem hadde allerede fått brev med følgende budskap: Stopp røyking i bakgårder og inngangspartier.

Dette teller som lokaler, mente helsesjefen. Utelivsbransjen protesterte.
Flere steder mener de ikke har gjort noe for å bygge inn bakgårdene sine, og at de teller som uteareale.

Vi får «Nei og fy»-by
Siden da har saken preget både nyhets- og debattsidene samt nettutgaver i Stavanger Aftenblad og Rogalands Avis. Røykelovens far, Dagfinn Høybråten, ble også trukket inn i debatten.

- Jeg må innrømme at jeg synes det har vært noen heftige dager. Men jeg håper vi kan få til et godt samarbeid, sa Bjørløw etter møtet.

- Vi har vært redd for at vi får pålegg som gjør at vi mister deler av kundegrunnlaget vårt. Vi får en «Nei og fy»-by, sier Lauritz W. Hansen, direktør ved Skagen Brygge Hotell.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Spanske elegante viner til 5-retters meny på Prinsen
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 28. januar i Oslo

Spanske elegante viner til 5-retters meny på Prinsen

Det er sjelden du får møte en Master of Wine og smake viner som ikke er tilgjengelig i Norge. Denne kvelden vil du ikke gå glipp av.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her