Stavanger en «Nei og fy»-by?

Stavanger kommune vil vente på dommen i en lignende sak før den eventuelt forbyr røyking i bakgårder og inngangspartier ved byens utesteder.
Redaksjonen
10 Februar 2010 - 12:00

Røykesaken, hvor Stavanger kommune har tolket røykeloven strengere enn de fleste, har den siste tiden preget mediene som dekker Stavanger. Det hele kulminerte i et forsoningsmøte mellom representanter fra kommunen og utelivsbransjen onsdag. Det skriver nrk.no.

På møtet ble det klart at kommunen likevel ikke forbyr røyking i utesteds-bakgårder i byen - ennå.

- Dommen i Hall Toll-saken kan gi oss tydeligere føringer for hva som er det riktige å gjøre, sier Per Haarr, direktør for Oppvekst og levekår i kommunen.

Skal opp i lagmannsretten
Stavanger tingrett bestemte i november i fjor at utestedet Hall Toll ikke får lov til å la gjestene røyke på sin uteservering.

Grunnen er at uteserveringen er skjermet med glassvegger og markiser som stopper ganske nært veggene, skriver nrk.no.

Saken ble anket til Gulating lagmannsrett.
Sist uke ble det kjent at kommunen planla storoffensiv mot røyking ute på en del av byens utesteder. Fem hadde allerede fått brev med følgende budskap: Stopp røyking i bakgårder og inngangspartier.

Dette teller som lokaler, mente helsesjefen. Utelivsbransjen protesterte.
Flere steder mener de ikke har gjort noe for å bygge inn bakgårdene sine, og at de teller som uteareale.

Vi får «Nei og fy»-by
Siden da har saken preget både nyhets- og debattsidene samt nettutgaver i Stavanger Aftenblad og Rogalands Avis. Røykelovens far, Dagfinn Høybråten, ble også trukket inn i debatten.

- Jeg må innrømme at jeg synes det har vært noen heftige dager. Men jeg håper vi kan få til et godt samarbeid, sa Bjørløw etter møtet.

- Vi har vært redd for at vi får pålegg som gjør at vi mister deler av kundegrunnlaget vårt. Vi får en «Nei og fy»-by, sier Lauritz W. Hansen, direktør ved Skagen Brygge Hotell.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her