Stavanger en «Nei og fy»-by?

Stavanger kommune vil vente på dommen i en lignende sak før den eventuelt forbyr røyking i bakgårder og inngangspartier ved byens utesteder.

Røykesaken, hvor Stavanger kommune har tolket røykeloven strengere enn de fleste, har den siste tiden preget mediene som dekker Stavanger. Det hele kulminerte i et forsoningsmøte mellom representanter fra kommunen og utelivsbransjen onsdag. Det skriver nrk.no.

På møtet ble det klart at kommunen likevel ikke forbyr røyking i utesteds-bakgårder i byen - ennå.

- Dommen i Hall Toll-saken kan gi oss tydeligere føringer for hva som er det riktige å gjøre, sier Per Haarr, direktør for Oppvekst og levekår i kommunen.

Skal opp i lagmannsretten
Stavanger tingrett bestemte i november i fjor at utestedet Hall Toll ikke får lov til å la gjestene røyke på sin uteservering.

Grunnen er at uteserveringen er skjermet med glassvegger og markiser som stopper ganske nært veggene, skriver nrk.no.

Saken ble anket til Gulating lagmannsrett.
Sist uke ble det kjent at kommunen planla storoffensiv mot røyking ute på en del av byens utesteder. Fem hadde allerede fått brev med følgende budskap: Stopp røyking i bakgårder og inngangspartier.

Dette teller som lokaler, mente helsesjefen. Utelivsbransjen protesterte.
Flere steder mener de ikke har gjort noe for å bygge inn bakgårdene sine, og at de teller som uteareale.

Vi får «Nei og fy»-by
Siden da har saken preget både nyhets- og debattsidene samt nettutgaver i Stavanger Aftenblad og Rogalands Avis. Røykelovens far, Dagfinn Høybråten, ble også trukket inn i debatten.

- Jeg må innrømme at jeg synes det har vært noen heftige dager. Men jeg håper vi kan få til et godt samarbeid, sa Bjørløw etter møtet.

- Vi har vært redd for at vi får pålegg som gjør at vi mister deler av kundegrunnlaget vårt. Vi får en «Nei og fy»-by, sier Lauritz W. Hansen, direktør ved Skagen Brygge Hotell.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen