Stengte to restauranter

To restauranter ble stengt da inspektører fra Mattilsynet besøkte 24 restauranter i Indre Østfold og Follo i forrige uke.

Dessuten ble det avdekket kritikkverdige forhold ved flere restauranter og kafeer.
 
Kveldsinspeksjonene i Akershus i uke 43 avdekket flere forhold som Mattilsynet mener ikke bør forekomme.
 
Dårlig vedlikehold
Inspektørene reagerte blant annet på for høye kjøletemperaturer, mangelfull orden og renhold, dårlig vedlikehold som hindret tilfredsstillende renhold og manglende emballering eller feil bruk av emballasje til innpakking av næringsmidler. For eksempel ble handleposer brukt til innfrysing av kjøttvarer
 
To restauranter måtte stenge midlertidig etter inspeksjonen. Dette var Paviljongen Café ved Sunnaas og Viva Napoli Pizzarestaurant på Berger på Nesodden.
 
Måtte vaske
Paviljongen Café på Nesodden ble stengt på grunn av manglende renhold og vedlikehold på kjøkkenet. Inspektørene mente dette førte til fare for å lage helsefarlig mat på kafeen. Stedet åpnet igjen dagen etter. Da hadde eieren sørget for en grundig opprydding og vasking.
 
- Vi ønsker ikke at steder skal lide økonomisk, sa førsteinspektør Iraj Afshar til Akershus Amtstidende i forbindelse med gjenåpningen.
 
Muggsopp
Viva Napoli pizzarestaurant på Nesodden ble også stengt. Det skyldtes også manglende vedlikehold og dårlig renhold. Restauranten hadde hatt vannlekkasje for en tid tilbake, og dette hadde ført til at maling flasset av på flere vegger og i taket på produksjonsrommet for pizzadeiger.
 
Taket var dessuten skadet på personaltoalettet. I de samme rommene hadde det også utviklet seg mye svartmugg som en følge av lekkasjen. Viva Napoli får åpne igjen tirsdag 30. oktober.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen