Stengte to restauranter

To restauranter ble stengt da inspektører fra Mattilsynet besøkte 24 restauranter i Indre Østfold og Follo i forrige uke.
Redaksjonen
30 Oktober 2007 - 16:12

Dessuten ble det avdekket kritikkverdige forhold ved flere restauranter og kafeer.
 
Kveldsinspeksjonene i Akershus i uke 43 avdekket flere forhold som Mattilsynet mener ikke bør forekomme.
 
Dårlig vedlikehold
Inspektørene reagerte blant annet på for høye kjøletemperaturer, mangelfull orden og renhold, dårlig vedlikehold som hindret tilfredsstillende renhold og manglende emballering eller feil bruk av emballasje til innpakking av næringsmidler. For eksempel ble handleposer brukt til innfrysing av kjøttvarer
 
To restauranter måtte stenge midlertidig etter inspeksjonen. Dette var Paviljongen Café ved Sunnaas og Viva Napoli Pizzarestaurant på Berger på Nesodden.
 
Måtte vaske
Paviljongen Café på Nesodden ble stengt på grunn av manglende renhold og vedlikehold på kjøkkenet. Inspektørene mente dette førte til fare for å lage helsefarlig mat på kafeen. Stedet åpnet igjen dagen etter. Da hadde eieren sørget for en grundig opprydding og vasking.
 
- Vi ønsker ikke at steder skal lide økonomisk, sa førsteinspektør Iraj Afshar til Akershus Amtstidende i forbindelse med gjenåpningen.
 
Muggsopp
Viva Napoli pizzarestaurant på Nesodden ble også stengt. Det skyldtes også manglende vedlikehold og dårlig renhold. Restauranten hadde hatt vannlekkasje for en tid tilbake, og dette hadde ført til at maling flasset av på flere vegger og i taket på produksjonsrommet for pizzadeiger.
 
Taket var dessuten skadet på personaltoalettet. I de samme rommene hadde det også utviklet seg mye svartmugg som en følge av lekkasjen. Viva Napoli får åpne igjen tirsdag 30. oktober.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere
+
Tester
74 vinnyheter fra Tyskland testet spesialpol april 2024

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere

Men kombinasjonen av solvarme og tørke har også gitt noen aldeles fortryllende kabinett-rieslinger.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin
Matkurs og vinkurs
Vinmiddag i Oslo 13. juni

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin

Den 13. juni inviterer vi til en helaften med smakfull sjømat, livlig musikk og nøye utvalgte viner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her