Sterkt fra Søtt og Salt

Lørdag ble Christer Foldnes fra Søtt og Salt kåret til "Årets Sjømatkokk" under Sjømat for alle i Bergen. Bergensbedriften sikret seg også tredjeplassen.

Christer Foldnes som til daglig arbeider som kokk hos Søtt og Salt i Bergen, gikk til topps i den prestisjefylte konkurransen "Årets Sjømatkokk". Tema for årets konkurranse er "Inspirert av norske mattradisjoner", og menyen skal være tre sjømatretter av følgende hovedråvarer; Sild, Makrell og O-skjell.

Vinnermenyen besto av frikassé av o-skjell med ristede mandler og epler, sitrusgravet makrell med syltet agurkvinaigrette, pepperrotkrem, sitronmelisse og soyasirup.  Siste rett var panert og stekt sild fylt med sennep og brunt sukker, sellerirotremulade, kapers, karse, dill og vaktelegg.

På 2. og 3. plass kom henholdsvis Inge Andre Sørensen, ass. kjøkkensjef ved Rica Maritim Hotel i Haugesund, og Einar Blokhus, også han kokk hos Søtt og Salt i Bergen.

Den nasjonale kokkekonkurransen "Årets Sjømatkokk" arrangeres av Norsk Sjømatsenter i samarbeid med Bergen Kokkenes Mesterlaug og Norges Kokkemesteres Landsforening.

Fjorårets vinner ble Øystein Vallestad Næss fra Jacobs Bar og Kjøkken i Bergen.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen