Sterkt norsk kort i helgens VM

Det er en selvsikker og spent Peter Sandqvist som skal forsvare Norges ære i helgens VM i østersåpning.

Den lille byen Galway på vestkysten av Irland blir satt på holdet denne helgen i det verdens beste østersåpnere møtes til dyst i verdensmesterskapet som arrangeres under den 56. Galway International Oyster Festival.

Det er den 41 år gamle kjøkkensjefen fra Dr. Holms på Geilo, Peter Sandqvist , som skal forsvare Norges gode resultater i tidligere mesterskap.

Hardtrening før VM
Etter seieren i årets Norgesmesterskap i juni i år, har Sandqvist så visst ikke ligget på latsiden.

- Jeg har trent en god del styrke i sommer for å være forberedt på de irske flatøstersene. De er mye hardere å få opp enn de norske så det krever mer underarmsstyrke å få dem opp, sier Sandqvist til Apéritif.

- Teknikken synes jeg at jeg har god kontroll på, men det er styrken og utholdenheten som gjerne gjør den lille forskjellen, og der er jeg bedre rustet i år. I tillegg har jeg åpnet østers gjennom hele sommeren for å holde meg skjerpet foran konkurransen.

Tøff motstand
Det er ingen hvem som helst Norgesmesteren skal kjempe mot i Galway, for både regjerende Nordisk mester Simon Tønsager fra Danmark, og svenskenes håp og mester, Johan Malm, er å finne blant deltakerne.

- Jeg har slått både Johan og Simon i konkurranser tidligere, så det vil jo bare si at jeg har en god sjanse på verdensmestertittelen.
 
- Akkurat nå er jeg veldig avslappet i forhold til konkurransen og bare gleder meg. Det er et godt tegn, for hvis jeg er nervøs i dagene før konkurranser har det ikke alltid gått like bra. Det er først de siste timene før man skal i ilden at litt nervøsitet hjelper sier Sandqvist videre.

I dag finner årets irske mesterskap sted, og irene må nok finne seg i å være blant storfavorittene til årets tittel med regjerende europamester Stephan Nolan , og tidligere verdensmester Michael Moran blant deltakerne.
Vi ønsker Peter lykke til i Galway!

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen