Sterkt norsk kort i helgens VM

Det er en selvsikker og spent Peter Sandqvist som skal forsvare Norges ære i helgens VM i østersåpning.
Redaksjonen
21 September 2010 - 17:00

Den lille byen Galway på vestkysten av Irland blir satt på holdet denne helgen i det verdens beste østersåpnere møtes til dyst i verdensmesterskapet som arrangeres under den 56. Galway International Oyster Festival.

Det er den 41 år gamle kjøkkensjefen fra Dr. Holms på Geilo, Peter Sandqvist, som skal forsvare Norges gode resultater i tidligere mesterskap.

Hardtrening før VM
Etter seieren i årets Norgesmesterskap i juni i år, har Sandqvist så visst ikke ligget på latsiden.

- Jeg har trent en god del styrke i sommer for å være forberedt på de irske flatøstersene. De er mye hardere å få opp enn de norske så det krever mer underarmsstyrke å få dem opp, sier Sandqvist til Apéritif.

- Teknikken synes jeg at jeg har god kontroll på, men det er styrken og utholdenheten som gjerne gjør den lille forskjellen, og der er jeg bedre rustet i år. I tillegg har jeg åpnet østers gjennom hele sommeren for å holde meg skjerpet foran konkurransen.

Tøff motstand
Det er ingen hvem som helst Norgesmesteren skal kjempe mot i Galway, for både regjerende Nordisk mester Simon Tønsager fra Danmark, og svenskenes håp og mester, Johan Malm, er å finne blant deltakerne.

- Jeg har slått både Johan og Simon i konkurranser tidligere, så det vil jo bare si at jeg har en god sjanse på verdensmestertittelen.
 
- Akkurat nå er jeg veldig avslappet i forhold til konkurransen og bare gleder meg. Det er et godt tegn, for hvis jeg er nervøs i dagene før konkurranser har det ikke alltid gått like bra. Det er først de siste timene før man skal i ilden at litt nervøsitet hjelper sier Sandqvist videre.

I dag finner årets irske mesterskap sted, og irene må nok finne seg i å være blant storfavorittene til årets tittel med regjerende europamester Stephan Nolan, og tidligere verdensmester Michael Moran blant deltakerne.
Vi ønsker Peter lykke til i Galway!
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag disse saftige og superenkle lammebollene til ukas avslutninger
Dagens rett

Lag disse saftige og superenkle lammebollene til ukas avslutninger

Disse kjøttbollene gjør stor lykke på tapasbordet og er enkle å frakte med seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her