Sterkt norsk lag i Nordisk mesterskap

Legg turen til Grebbestad denne helgen og hei frem et sterkt norsk lag i Nordisk mesterskap i østersåpning.
Redaksjonen
18 April 2008 - 12:30

Dersom du befinner deg på Østlandet denne helgen, bør du benytte anledningen til å legge turen innom Grebbestad og Nordisk mesterskap i Østersåpning.
 
Mesterlag fra Norge
Norge har vært i toppsjiktet innen østersåpning i mange år, og under årets Nordiske mesterskap stiller det ikke mindre enn fem norske deltakere.
 
Regjerende Norgesmester, Heini Petersen, har med seg nummer to og tre fra fjorårets norgesmesterskap, Gorm Nørum og Thomas Haug.
 
Petersen sikret Norge en flott bronse i fjorårets verdensmesterskap i Galway og ble såvidt slått i Nordisk mesterskap i fjor.
 
I tillegg stiller Norges to tidligere verdensmestere i østersåpning; Øystein Reinsborg og Ola Nilsson, til start.
 
Med et slikt lag tegner det for en utrolig spennende konkurranse førstkommende lørdag på Grebys Restaurant fra klokken 11.
Blodfattig alvor
Deltakerene skal åpne 30 østers hver seg og bedømmes på flere kriterier. Østersen skal være åpnet og være serveringsklar, den skal ikke være kuttet, dommerene skal ikke finne hverken skallrester eller blod i østersene.
 
Dommerpanelet ledes av ingen ringere enn vår egen Eivind Hellstrøm fra Restaurant Bagatelle.
 
Kystperle nær grensen
Denne lille byen rett på andre siden av grensen er en idyll som mange kjenner fra sommermånedene.
 
Grebbestad ligger ikke mer enn drøye to timers tur fra Oslo (34 km syd for Strømstad), og er historisk sentrum for Sveriges østersoppdrett og en naturlig kulisse for konkurransen.
 
Så pass på å legge turen innom denne spesielle konkurransen og få deg en opplevelse du sent vil glemme.
 
Tid: lørdag 19. april fra klokken 11.00
Sted: Grebys Restaurant, Grebbestad, Sverige
Følg E6 sørover mot Gøteborg (se kart)

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så enkelt kan du lage chop suey
Dagens rett

Så enkelt kan du lage chop suey

I dag frister vi med oppskriften på en lettlaget kinesiskinspirert rett til middag: Chop suey med kylling

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her