Dersom du befinner deg på Østlandet denne helgen, bør du benytte anledningen til å legge turen innom Grebbestad og Nordisk mesterskap i Østersåpning.
Mesterlag fra NorgeNorge har vært i toppsjiktet innen østersåpning i mange år, og under årets Nordiske mesterskap stiller det ikke mindre enn fem norske deltakere.
Med et slikt lag tegner det for en utrolig spennende konkurranse førstkommende lørdag på Grebys Restaurant fra klokken 11.
Blodfattig alvorDeltakerene skal åpne 30 østers hver seg og bedømmes på flere kriterier. Østersen skal være åpnet og være serveringsklar, den skal ikke være kuttet, dommerene skal ikke finne hverken skallrester eller blod i østersene.
Dommerpanelet ledes av ingen ringere enn vår egen Eivind Hellstrøm fra Restaurant Bagatelle.
Kystperle nær grensen
Denne lille byen rett på andre siden av grensen er en idyll som mange kjenner fra sommermånedene.

Grebbestad ligger ikke mer enn drøye to timers tur fra Oslo (34 km syd for Strømstad), og er historisk sentrum for Sveriges østersoppdrett og en naturlig kulisse for konkurransen.
Så pass på å legge turen innom denne spesielle konkurransen og få deg en opplevelse du sent vil glemme.
Tid: lørdag 19. april fra klokken 11.00
Sted: Grebys Restaurant, Grebbestad, Sverige
Følg E6 sørover mot Gøteborg (se kart)