Stiansens store koffert

I sin første bok tar Bent og Annette Stiansen oss med på en fantastisk kulinarisk reise til steder så ulike som Frankrike, Italia, Vietnam, Thailand og Danmark.
Redaksjonen
16 November 2002 - 12:37

Bent og Anette Stiansen byr på seg selv og sine opplevelser fra mange år blant Norges matelite. Som har brakt dem til verdens gastronomiske sentra, noen mer selvfølgelig enn andre. Som Lyon, Provence og Italia, men også Thailand og Vietnam. En mastodont av en bok som kommer til å bli en av høstens storselgere. Det fortjener den med sine vakre bilder av fristende mat som mange kan ha nytte og glede av å prøve seg på.
Ingen bagateller 

Det skriver redaktør Aase E. Jacobsen i Apéritif om Stiansens nye bok.

 

Bokklubben gir denne omtalen av boken

Ledig og personlig
Annette skriver heftig og begeistret om nettopp folk, mat, sed og skikk i de ulike landene. Hennes ledige stil og høyst personlige format gjør Stiansens kulinariske koffert til en opplevelsesbok i særklasse. Ingen kan som Annette skildre et praktfullt måltid i den enkleste setting; f.eks på en fortausrestaurant i Thailand, eller en ekte burlesk dansk bordsetting med øl, snaps og høye danske smørrebrød.

Mesteroppskrifter for folk flest
Bents oppskrifter er det bare en verdensmester som kan stå bak, men de er laget for at leseren skal kunne prøve dem ut selv. Råvarene er tilgjengelige, prisene overkommelige og fremgangsmåten til å begripe for folk flest.

Varme anbefalinger
Med hvert kapittel og område følger et håndtegnet kart, og en faktadel med navn, adresser og telefonnumre til utvalgte spisesteder og overnattingssteder som ekteparet Stiansen har besøkt og som de med glede anbefaler til leserne av boken.

Kai Nordrum har tatt bildene til boken. Det flotte bildematerialet er også med på å gjøre boken til en stor opplevelse.

La maten tenne din reiselyst, og la reisen pirre din appetitt!

Mangfoldig, frodig og personlig matbok

  • Over 80 oppskrifter fra Frankrike, Italia, Thailand, Vietnam og Danmark

  • Småretter, forretter, hovedretter og desserter

  • Spennende tekst om mat, kultur og mennesker

  • Tips til trivelige spise- og overnattingssteder i de aktuelle byene

  • Mer enn 500 bilder over 304 sider i stort format

I 1993 ble Bent Stiansen verdensmester i Lyon med den prestisjetunge Bocuse d´Or-utmerkelsen. I sentrum for Annette og Bent Stiansens liv står selvsagt den utsøkte smak i vid forstand, men det som gjør denne boken til en helt spesiell opplevelse er samtidig deres store kjærlighet til mennesker og kulturer.

Bent og Annette Stiansen
Stiansens kulinariske koffert
Forlag: Dinamo
Sider: 304
Format: 27 x 29 cm
Over 500 fargebilder

Bestill boken her

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette kan bli din nye favorittsalat
Dagens rett

Dette kan bli din nye favorittsalat

Lag ekstra stor porsjon av denne middagssalaten, for den smaker like godt senere på kvelden. Sjekk den raske oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her