Stjerneskuffelse i Stockholm

Men Göteborg fikk en ny stjerne på Michelin-himmelen.

Det ble ingen rask retur til det gode selskap for Operakällaren i Stockholm. Da årets Michelin-guide ble offentliggjort denne uken, glimret restauranten fremdeles med sitt fravær etter å ha mistet sin ene stjerne året før, skriver wownews.se.

I Göteborg kan imidlertid Thörnströms Kök endelig pynte seg med en stjerne etter å ha blitt oversett av restaurantbibelen i flere år.

Dermed har Sverige 13 stjerner fordelt på ti restauranter (med Mathias Dahlgrens Matsalen og Matbaren i Stockholm regnet som én restaurant).

I København håpet Noma på å bli først i Norden med tre stjerner. I stedet blir det minst ett år til som tostjerners Michelin-restaurant.

Danskene kan skilte med 11 stjerner fordelt på ti restauranter, mens Oslo har fire stjerner fordelt på like mange restauranter.

- Norge ligger litt etter i forhold til trender og utvikling, sa kjøkkensjef Björn Svensson ved Restaurant Oscarsgate i Oslo til Oslopuls.no etter at han ikke fikk to stjerner i årets utgave av Michelin-guiden, slik mange hadde spådd.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen