Store hotellplaner i Bodø

Det er store planer om et spektakulært hotell på Rønvikfjellet utenfor Bodø.
Redaksjonen
10 September 2008 - 17:00

Men hotellringrevene Petter Stordalen og Jan E. Rivelsrud er skeptiske.
 
- Det er et helt fantastisk og spektakulært prosjekt med en fantastisk utsikt, sier Stordalen.
 
Men selv om styreformannen i hotellkjeden Choice liker tegningene, er han skeptisk til at planene lar seg gjennomføre.
 
- Jeg skulle ønske jeg kunne si at dette er realiserbart, men det er nok dessverre veldig urealistisk, sier Stordalen til Avisa Nordland.
 
Veien ødelegger
Jan E. Rivelsrud i Rica-kjeden er også imponert over planene.
 
- Det er ikke hver dag man ser så spesielle prosjekter. Det er spenstig og morsomt, men det er nok ikke helt billig, sier Rivelsrud.
 
Han har jobbet i Bodø i mange år, og kjenner både byen og utsikten.
 
- Det jeg husker som det største problemet var å komme seg opp dit. Jeg vet at det tidligere har vært to hotellprosjekter som ikke har latt seg gjennomføre nettopp på grunn av veien, sier Rivelsrud.
 
Mye egenkapital
Stordalen mener det i dagens marked ikke er plass til et så stort hotell, uansett hvor flott og spektakulært det måtte være. Han anslår at hotellet har en kostnadsramme på mellom 350 og 500 millioner kroner.
 
- Jeg tror derfor det skal bli utfordrende å få finansiert disse planene som vil kreve mye egenkapital. Det er nok ikke et prosjekt for Choice, sier Stordalen.
 
Jan E. Rivelsrud tror hotellplanene kommer noen år for sent til å la seg gjennomføre.
 
- For bare tre år tilbake var det mye mer spennende å bygge hoteller i Norge. Nå har renten steget betraktelig og interessen er ikke den samme. Jeg skulle gjerne vært med på prosjektet, men det er dessverre ikke interessant for oss.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast
+
Tester

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast

Det er en av de mest interessante vinnyhetene i basis i juli. Men også

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast
+
Tester

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast

Det er en av de mest interessante vinnyhetene i basis i juli. Men også

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på
Dagens rett

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på

Om du går for 100 prosent hjemmelaget, eller velger halvfabrikata for noen av elementene, er det tid og energi som avgjør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her