Store hotellplaner i Bodø

Det er store planer om et spektakulært hotell på Rønvikfjellet utenfor Bodø.
Redaksjonen
10 September 2008 - 16:00

Men hotellringrevene Petter Stordalen og Jan E. Rivelsrud er skeptiske.
 
- Det er et helt fantastisk og spektakulært prosjekt med en fantastisk utsikt, sier Stordalen.
 
Men selv om styreformannen i hotellkjeden Choice liker tegningene, er han skeptisk til at planene lar seg gjennomføre.
 
- Jeg skulle ønske jeg kunne si at dette er realiserbart, men det er nok dessverre veldig urealistisk, sier Stordalen til Avisa Nordland.
 
Veien ødelegger
Jan E. Rivelsrud i Rica-kjeden er også imponert over planene.
 
- Det er ikke hver dag man ser så spesielle prosjekter. Det er spenstig og morsomt, men det er nok ikke helt billig, sier Rivelsrud.
 
Han har jobbet i Bodø i mange år, og kjenner både byen og utsikten.
 
- Det jeg husker som det største problemet var å komme seg opp dit. Jeg vet at det tidligere har vært to hotellprosjekter som ikke har latt seg gjennomføre nettopp på grunn av veien, sier Rivelsrud.
 
Mye egenkapital
Stordalen mener det i dagens marked ikke er plass til et så stort hotell, uansett hvor flott og spektakulært det måtte være. Han anslår at hotellet har en kostnadsramme på mellom 350 og 500 millioner kroner.
 
- Jeg tror derfor det skal bli utfordrende å få finansiert disse planene som vil kreve mye egenkapital. Det er nok ikke et prosjekt for Choice, sier Stordalen.
 
Jan E. Rivelsrud tror hotellplanene kommer noen år for sent til å la seg gjennomføre.
 
- For bare tre år tilbake var det mye mer spennende å bygge hoteller i Norge. Nå har renten steget betraktelig og interessen er ikke den samme. Jeg skulle gjerne vært med på prosjektet, men det er dessverre ikke interessant for oss.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her