Store variasjoner i ølprisene

Thon Hotel i Åsgårdstrand serverer Vestfolds dyreste øl.
Redaksjonen
19 August 2008 - 09:00

Samtidig serverer pizzarestaurantene Peppes Pizza og Dolly Dimples det dyreste ølet i Horten by.
 
Den gjennomsnittlig halvliteren i Horten koster for øvrig 58 kroner og 50 øre.
 
Gjestene må ut med hele 79 kroner for 0,6 liter med øl hos Peppes, som med det er byens dyreste øl sammen med Dolly Dimples. Begge restaurantene har en omregnet halvliterspris på 68 kroner.
 
Thon Hotel Åsgårdstrand serverer imidlertid enda dyrere øl, med en omregnet halvliterpris på 72 kroner.
 
Rimelig pris
- Jeg syns det er en helt rimelig pris. Det er en helt akseptabel pris på landsbasis, der alle i bransjen trekker prisene opp, sier daglig leder for Peppes Pizza i Horten, Christer Seppola, og minner om at ølprisene fastsettes fra sentralt hold og er like ved alle restaurantene til Peppes.
 
- Vi har aldri fått noen klager fra folk som syns det er for dyrt. Jeg syns prisen er rimelig, sier servitør ved Peppes Pizza, Charlotte Larsen til Gjengangeren.
 
35 kroner
Den billigste ølen i Horten finner man hos Høvdingen. Trapper man opp før klokken 23.59, fyller innehaver Ayan Karunainathan gledelig opp en halvliter for 35 kroner. Kommer man etter midnatt, er prisen fortsatt under femtilappen, men har da steget til 49 kroner.
 
- Vi tenker på kundene. Vi vil gi dem billigst og best øl. Vi er det eneste stedet for attenåringer, og de fleste er studenter og har ikke mye penger, sier Karunainathan.
 
I en undersøkelse utført av VG kommer Måken i Tønsberg ut som "vinner" av Norges dyreste utepils, sammen med Bryggeloftet & Stuene i Bergen, der begge steder tar 85 kroner for en halvliter.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her