Strand Restaurant truet av konkurs

Ærverdige Strand Restaurant i Bærum sliter økonomisk og det er kommunen som får skylda.
Redaksjonen
26 Mars 2007 - 15:00

Rett ved vannkanten på Stabæk kan du nyte et måltid i fredlige omgivelser. Spesielt nå etter at Fornebu er nedlagt. Problemet er bare at dette er en typisk sommerrestaurant. På vinterstid blir inntektene stort sett hentet fra å leie ut stedet som selskapslokale. Vinterstid er det ikke store penger å tjene.

Men Bærum kommune krever at det er helårsdrift på stedet. Det er nemlig kommunen som eier restauranten, og den er nå leid ut til ekteparet Rønnaug og Gerfried Marschallinger.

De har hatt ansvaret for restauranten siden sommeren 2000. Det har blitt underskudd, de har tapt egenkapital og sliter med likviditeten.

Krever helårsdrift
Kort sagt er det problematisk å betale leiekostnadene om vinteren. Men Bærum kommune står på sitt. Det skal være helårsdrift.

Nå har paret fått støtte fra Sult-gründeren Bernt Bucher-Johannesen. Han mener at kommunen har alt for strenge leiebetingelser.

Tøff leie
- 750.000 kroner er uten tvil en tøff leie. Beløpet er 150.000 høyere enn da vi var inne for halvannet år siden. Det kreves sannsynligvis en omsetning på 10 millioner kroner for å gå rundt. Når driverne har blitt presset inn i en tre års leiekontrakt sier det seg selv at driften blir en utfordring, sier Bucher-Johannesen til Budstikka.

Sult-gruppen har prøvd seg på flere steder i Asker og Bærum de siste årene og kjenner således markedet.

Konkurstruet
Den tradisjonsrike virksomheten er altså truet av konkurs og eiendommen er ikke lenger på kommunens salgsliste over eiendommer. Men ordfører Odd Reinsfelt sier at det ikke er lett for en kommune å subsidiere restaurantdrift. Han mener stedet må vektlegge selskapslokalene og tjene mer penger på den biten.

Slik det ser ut i dag er det fortsatt politisk krav om helårsdrift. Kommunen vil ikke ettergi restaurantens gjeld, men tilbyr en nedbetalingsordning over 12 måneder. Driverne har bedt om å få slettet første kvartals leie  på 187.500 kroner.

I følge Bucher-Johannesen er det trolig mulig å drive restauranten lønnsomt om leieprisen er på riktig nivå og leietagerne får en kontrakt på fem pluss fem år.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her