Strand Restaurant truet av konkurs

Ærverdige Strand Restaurant i Bærum sliter økonomisk og det er kommunen som får skylda.
Redaksjonen
26 Mars 2007 - 15:00

Rett ved vannkanten på Stabæk kan du nyte et måltid i fredlige omgivelser. Spesielt nå etter at Fornebu er nedlagt. Problemet er bare at dette er en typisk sommerrestaurant. På vinterstid blir inntektene stort sett hentet fra å leie ut stedet som selskapslokale. Vinterstid er det ikke store penger å tjene.

Men Bærum kommune krever at det er helårsdrift på stedet. Det er nemlig kommunen som eier restauranten, og den er nå leid ut til ekteparet Rønnaug og Gerfried Marschallinger.

De har hatt ansvaret for restauranten siden sommeren 2000. Det har blitt underskudd, de har tapt egenkapital og sliter med likviditeten.

Krever helårsdrift
Kort sagt er det problematisk å betale leiekostnadene om vinteren. Men Bærum kommune står på sitt. Det skal være helårsdrift.

Nå har paret fått støtte fra Sult-gründeren Bernt Bucher-Johannesen. Han mener at kommunen har alt for strenge leiebetingelser.

Tøff leie
- 750.000 kroner er uten tvil en tøff leie. Beløpet er 150.000 høyere enn da vi var inne for halvannet år siden. Det kreves sannsynligvis en omsetning på 10 millioner kroner for å gå rundt. Når driverne har blitt presset inn i en tre års leiekontrakt sier det seg selv at driften blir en utfordring, sier Bucher-Johannesen til Budstikka.

Sult-gruppen har prøvd seg på flere steder i Asker og Bærum de siste årene og kjenner således markedet.

Konkurstruet
Den tradisjonsrike virksomheten er altså truet av konkurs og eiendommen er ikke lenger på kommunens salgsliste over eiendommer. Men ordfører Odd Reinsfelt sier at det ikke er lett for en kommune å subsidiere restaurantdrift. Han mener stedet må vektlegge selskapslokalene og tjene mer penger på den biten.

Slik det ser ut i dag er det fortsatt politisk krav om helårsdrift. Kommunen vil ikke ettergi restaurantens gjeld, men tilbyr en nedbetalingsordning over 12 måneder. Driverne har bedt om å få slettet første kvartals leie  på 187.500 kroner.

I følge Bucher-Johannesen er det trolig mulig å drive restauranten lønnsomt om leieprisen er på riktig nivå og leietagerne får en kontrakt på fem pluss fem år.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl
Dagens rett

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl

Glem hvitvin til blåskjellene. Denne oppskriften har mørkt øl i både gryte og glass. Kanskje har du allerede testet juleølet, og har noen skvetter, ja, da får du brukt dem her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her