Strand Restaurant truet av konkurs

Ærverdige Strand Restaurant i Bærum sliter økonomisk og det er kommunen som får skylda.

Rett ved vannkanten på Stabæk kan du nyte et måltid i fredlige omgivelser. Spesielt nå etter at Fornebu er nedlagt. Problemet er bare at dette er en typisk sommerrestaurant. På vinterstid blir inntektene stort sett hentet fra å leie ut stedet som selskapslokale. Vinterstid er det ikke store penger å tjene.

Men Bærum kommune krever at det er helårsdrift på stedet. Det er nemlig kommunen som eier restauranten, og den er nå leid ut til ekteparet Rønnaug og Gerfried Marschallinger.

De har hatt ansvaret for restauranten siden sommeren 2000. Det har blitt underskudd, de har tapt egenkapital og sliter med likviditeten.

Krever helårsdrift
Kort sagt er det problematisk å betale leiekostnadene om vinteren. Men Bærum kommune står på sitt. Det skal være helårsdrift.

Nå har paret fått støtte fra Sult-gründeren Bernt Bucher-Johannesen. Han mener at kommunen har alt for strenge leiebetingelser.

Tøff leie
- 750.000 kroner er uten tvil en tøff leie. Beløpet er 150.000 høyere enn da vi var inne for halvannet år siden. Det kreves sannsynligvis en omsetning på 10 millioner kroner for å gå rundt. Når driverne har blitt presset inn i en tre års leiekontrakt sier det seg selv at driften blir en utfordring, sier Bucher-Johannesen til Budstikka.

Sult-gruppen har prøvd seg på flere steder i Asker og Bærum de siste årene og kjenner således markedet.

Konkurstruet
Den tradisjonsrike virksomheten er altså truet av konkurs og eiendommen er ikke lenger på kommunens salgsliste over eiendommer. Men ordfører Odd Reinsfelt sier at det ikke er lett for en kommune å subsidiere restaurantdrift. Han mener stedet må vektlegge selskapslokalene og tjene mer penger på den biten.

Slik det ser ut i dag er det fortsatt politisk krav om helårsdrift. Kommunen vil ikke ettergi restaurantens gjeld, men tilbyr en nedbetalingsordning over 12 måneder. Driverne har bedt om å få slettet første kvartals leie  på 187.500 kroner.

I følge Bucher-Johannesen er det trolig mulig å drive restauranten lønnsomt om leieprisen er på riktig nivå og leietagerne får en kontrakt på fem pluss fem år.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen