Suksess for Singapore Young Chef Games 2009

Finalen i konkurransen Singapore Young Chef Games på Temasek Culinary Academy nylig ble svært spennende og vellykket. Norsk laks var en ingrediens i konkurransen.
Redaksjonen
27 Oktober 2009 - 11:31

Finalen var en avrunding av en rekke seminarer om norsk laks i de tre kokkeskolene Institute of Technical Education Singapore, Temasek Culinary Academy og Shatec Institutes. Disse seminarene arrangeres for å lære studentene egnede tilberedningsteknikker, øke produktkunnskapen om norsk laks og informere om laksens nærings- og helseverdi, skriver Eksportutvalget for fisk i en pressemelding.

Åtte team konkurrerte om å komponere innovative og næringsrike retter med norsk laks som hovedingrediens, denne gang inspirert av de fem kontinentale kjøkken: henholdsvis afrikansk, asiatisk, amerikansk, europeisk og australsk - forut for Olympiske Leker for ungdom som skal arrangeres i Singapore i 2010.

Vinnerne
Rosella fra Shatec Institutes gikk seirende ut av konkurransen om reise og opphold i 5 dager under World Expo 2010 i Shanghai, Kina. Sammen med teammedlemmene Creasperson A Carlos og Melissa Liew Sau Mei tryllet hun frem en serie originale og lekre retter med avanserte teknikker som sous vide, hjemmerøyking, grilling på kull osv.

- Jeg er lykkelig over seieren. Vi ble tildelt et av de vanskeligste kontinentene, og måtte skaffe spesielle ingredienser fra Afrika for å sikre at vårt finalebidrag ble så autentisk som mulig, uttalte en sliten, men lykkelig vinner.

Dommerne
Hoveddommeren, Rick Stephen, kjøkkensjef ved Singapore Airport Terminal Services og medlem av Singapore Chefs Association, var svært fornøyd med prestasjonene til alle teamene i konkurransen. Han mente imidlertid at mer trening med råvaren ville være nyttig for de unge kokkene i arbeidet med delikate ingredienser som norsk laks.

- Dette er ferdigheter som også vil komme til nytte i deres fremtidige kulinariske karriere, sa han og tilføyet at han mente at fileteringskurset en annen av dommerne, kjøkkensjef Karl Dobler, kampanjeambassadør for "Norwegian Salmon - Mega Tasty", holdt i forkant av finalen bidro sterkt det høye nivået.

De øvrige dommerne var Jimmy Chok, kjøkkensjef på The Academy Bistro, Todd Farr, assisterende direktør for prosjekter fra Peter Knipp Holdings Pte Ltd, Leow Sooi Mee, ernæringsfysiolog og kostholdskonsulent og Mika Tomiyama, regionleder for Sørøst-Asia-avdelingen til Eksportutvalget for fisk.

Ellers fulgte både den norske ambassadøren til Singapore, Janne Julsrud og kjøkkensjef John Sloane, sjef for kokkeorganisasjonen WACS - World Association of Chefs Societies årvåkent med under avslutningen av den spennende konkurransen.

Foto: Danny Lim / EFF

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne middagen lager du på 15 minutter - og får julestemning på kjøpet
Dagens rett

Denne middagen lager du på 15 minutter - og får julestemning på kjøpet

Vi er midt i juleinnspurten, og da er dette lettlagde middagsforslaget med risotto og julepålegg eller rester perfekt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her