Suksess for Singapore Young Chef Games 2009

Finalen i konkurransen Singapore Young Chef Games på Temasek Culinary Academy nylig ble svært spennende og vellykket. Norsk laks var en ingrediens i konkurransen.
Redaksjonen
27 Oktober 2009 - 11:31

Finalen var en avrunding av en rekke seminarer om norsk laks i de tre kokkeskolene Institute of Technical Education Singapore, Temasek Culinary Academy og Shatec Institutes. Disse seminarene arrangeres for å lære studentene egnede tilberedningsteknikker, øke produktkunnskapen om norsk laks og informere om laksens nærings- og helseverdi, skriver Eksportutvalget for fisk i en pressemelding.

Åtte team konkurrerte om å komponere innovative og næringsrike retter med norsk laks som hovedingrediens, denne gang inspirert av de fem kontinentale kjøkken: henholdsvis afrikansk, asiatisk, amerikansk, europeisk og australsk - forut for Olympiske Leker for ungdom som skal arrangeres i Singapore i 2010.

Vinnerne
Rosella fra Shatec Institutes gikk seirende ut av konkurransen om reise og opphold i 5 dager under World Expo 2010 i Shanghai, Kina. Sammen med teammedlemmene Creasperson A Carlos og Melissa Liew Sau Mei tryllet hun frem en serie originale og lekre retter med avanserte teknikker som sous vide, hjemmerøyking, grilling på kull osv.

- Jeg er lykkelig over seieren. Vi ble tildelt et av de vanskeligste kontinentene, og måtte skaffe spesielle ingredienser fra Afrika for å sikre at vårt finalebidrag ble så autentisk som mulig, uttalte en sliten, men lykkelig vinner.

Dommerne
Hoveddommeren, Rick Stephen, kjøkkensjef ved Singapore Airport Terminal Services og medlem av Singapore Chefs Association, var svært fornøyd med prestasjonene til alle teamene i konkurransen. Han mente imidlertid at mer trening med råvaren ville være nyttig for de unge kokkene i arbeidet med delikate ingredienser som norsk laks.

- Dette er ferdigheter som også vil komme til nytte i deres fremtidige kulinariske karriere, sa han og tilføyet at han mente at fileteringskurset en annen av dommerne, kjøkkensjef Karl Dobler, kampanjeambassadør for "Norwegian Salmon - Mega Tasty", holdt i forkant av finalen bidro sterkt det høye nivået.

De øvrige dommerne var Jimmy Chok, kjøkkensjef på The Academy Bistro, Todd Farr, assisterende direktør for prosjekter fra Peter Knipp Holdings Pte Ltd, Leow Sooi Mee, ernæringsfysiolog og kostholdskonsulent og Mika Tomiyama, regionleder for Sørøst-Asia-avdelingen til Eksportutvalget for fisk.

Ellers fulgte både den norske ambassadøren til Singapore, Janne Julsrud og kjøkkensjef John Sloane, sjef for kokkeorganisasjonen WACS - World Association of Chefs Societies årvåkent med under avslutningen av den spennende konkurransen.

Foto: Danny Lim / EFF

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her