Suksess for smilefjes

Prøveordningen med smilefjes har ført til forbedring av hygienen på spisesteder i Sør-Innherred.
Redaksjonen
28 Januar 2009 - 14:00

- Jeg vil beskrive prøveordningen som en suksess, sier kommunikasjonsleder Kjell Løvik i Mattilsynet.
 
Det var for ett år siden at Mattilsynet startet et prøveprosjekt som omfatter spisesteder i 14 kommuner tilknyttet Mattilsynets distriktskontorer i Trondheim, Sør-Innherred og Ytre Nordmøre.
 
Prøveprosjektet som kommer med sin endelige rapport i slutten av februar handler om at spisestedene etter hygienebesøk fra Mattilsynet er pliktig til å henge opp en synlig plakat med et fjes på et synlig sted for gjestene, som viser kvaliteten på hygienen.
 
Suksess
Allerede nå kan Mattilsynet slå fast at prøveprosjektet har vært en suksess i den forstand at hygienen på spisestedene i prøvekommunene har bedret seg betraktelig.
 
- På Sør-Innherred har nå alle spisestedene enten et stort eller lite smilefjes. Også i de to andre prøveområdene har det gått i samme positive retning, sier Løvik.
 
Sjekker nettsidene
- En undersøkelse vi har gjennomført viser at en tredel av dem som bruker våre nettsider i prøveområdene sjekker «fjeset» til spisesteder før de går ut, sier Løvik.
 
Hele 96 prosent av de spurte sier at de ønsker en nasjonal smilefjes-ordning etablert. Hele 70 prosent av næringen selv sier de ønsker ordningen innført, mens 19 prosent sier nei. Løvik opplyser at næringen er positiv fordi det vil heve standarden på spisestedene, samtidig som ordningen vil luke vekk de useriøse i bransjen.
 
- Åtti av hundre sier de ville gå til et annet spisested dersom de kom til et spisested med strekmunn, sier Løvik.
 
Nesten 70 prosent ville ha spist på et spisested med smilefjes, men som tidligere hadde hatt «surmunn» eller «strekmunn».

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her