Suksess med restaurant uten mat

"Oslo Mek" har firedoblet omsetningen på tre år.
Redaksjonen
08 Desember 2010 - 09:39

Rune Grytting og Jon Ruud har i løpet av fire år bygget opp baren Oslo Mekaniske Verksted til en stor suksess. Konseptet? Folk strømmer til den gamle smia fra 1850-tallet på Grønland fordi de får restaurantfølelse uten å måtte spise, skriver Dagens Næringsliv. Avisen har gitt baren gasellestatus.

Rune Grytting og Jon Ruud traff hverandre som kelner og kokk på restauranten Kastanjen i Oslo. Ruud gikk i lære hos den prisbelønte kokken Lars Barmen, mens Grytting var kelner. Etter hvert gikk de over til Palace Grill, kom inn på eiersiden der og var instrumentale i å gjøre restauranten ved Solli Plass på Oslo vest til en av byens mest kjente spisesteder.

Nå gjentar de suksessen. Baren har gått fra tre til 15 ansatte på tre år og har firedoblet omsetningen.

På "Oslo Mek" kan man bestille bord, men ikke mat. Den må gjestene ta med selv. Noen bestiller take away og får det servert i sofaen mens andre går mer drastisk til verks, og fyrer opp grillen ute på tunet.

Grunnet ordningen er baren også blitt byens kanskje billigste restaurant. Man slipper nemlig å betale 12 prosent moms på cateringmat.

Grytting og Ruud har også valgt å gå motsatt vei av de fleste barer, puber og utesteder i Oslo, som trapper opp arrangementene. De ønsker å gå motsatt vei.

- Det er mange sitteplasser her, og vi ønsker at folk skal finne tilbake til den gode, gamle praten. Folk kommer hit for å prate, diskutere, spille spill, lese, skrive og drikke, og blir gjerne sittende i timevis. Noen har med bærbar pc. De skal ikke bli overrasket eller forstyrret av noe. De føler seg hjemme hos oss, sier Grytten til DN.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence
Dagens rett

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence

Blåskjell er lett å ty til når du er fysen på noe ekstra godt midt i uka. Hva med å gratinere dem som i denne oppskriften?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Når en iskaffe får smak av appelsin og vodka, blir den faktisk varmende
Ukens drink

Når en iskaffe får smak av appelsin og vodka, blir den faktisk varmende

Iskaffe er kanskje ikke førstevalget i november, men litt denne kombinasjonen føles nesten som medisin. Viktigst er at den smaker godt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence
Dagens rett

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence

Blåskjell er lett å ty til når du er fysen på noe ekstra godt midt i uka. Hva med å gratinere dem som i denne oppskriften?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Tapasbollene kan også lages av kylling
Dagens rett

Tapasbollene kan også lages av kylling

Saftige kjøttboller hører hjemme på et hvert tapasbord og er perfekt fredagssnack. De kan fint lages av kyllingkjøttdeig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her