Sult i Vollen fikk slakt

Nyåpnede Vollen Fjordkro fikk besøk av restaurantanmeldere på verst tenkelige tidspunkt. Det ble slakt. Nå vil de rette opp den krasse kritikken.
Redaksjonen
19 Juni 2007 - 00:58

Dagens Næringslivs restaurantanmeldere Salt og Pepper var på besøk i begynnelsen av juni, et par uker etter at stedet åpnet. Det gikk ikke så bra. For Fjordkroa.
 
- De var her den dagen det som kunne gå galt, gikk galt, sier Marianne Nørstebø, daglig leder på Vollen Fjordkro til Budstikka.no.
 
Hun forteller at ikke hele staben var på plass, dessuten kom det sykemeldinger fra både kjøkken- og serveringspersonalet.
 
- Normalt er det fire personer på kjøkkenet, men den dagen var de bare to. Det samme gjaldt for servitørene. Det var fire på jobb, noe som viste seg å være for lite, sier Nørstebø.
 
Kjølerommet røyk
Som om ikke personalmangelen var nok, gikk også kjølerommet fløyten.
 
- Dermed måtte vi flytte alle matvarene over i brusskap. Dette skjedde etter at alle kjølefirmaer var stengt, slik at vi ikke fikk reparert det med en gang. Kokkene løp frem og tilbake med maten, forklarer Marianne Nørstebø.
Misforståelse
- Vårt konsept er á la carte. Vi er ingen gourmetrestaurant, den ligger på Hvalstrand bad. Hos oss er det mer beregnet på drop in-gjester, både båtfolk og lokale. Det er ikke akkurat hvite duker her, sier Nørstebø.
 
Få klager
- Nå skal vi motbevise kritikken og virkelig vise hva vi står for. Vi har hatt 1.000 gjester innom her siden vi åpnet og det er ikke mange som har klaget til oss. Da gjestene på lørdag kom med avisen skjønte de ikke hvor kritikken kom fra, sier Nørstebø.
Foto: Pål Gleditsch

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik har du ikke smakt klippfisk før
Dagens rett
Klippfisk trukket i olivenolje med sitronsaus og egg

Slik har du ikke smakt klippfisk før

I dag gir vi deg kanskje den beste oppskriften på hvordan du skal servere klippfisk.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her