Svensk på Lindesnes

Svenske Stefan Videll har tatt over restauranten på Lindesnes fyr.
Redaksjonen
06 November 2007 - 17:11

De siste ukene har han jobbet på spreng for å få den nye restauranten ferdig. Fyrgryta, som den heter, står foran en offensiv satsing.
 
Videll er kjent i Sverige der han blant annet har vært programleder på TV4. Men på slutten av 90-tallet flyttet han til Norge.
 
Lei kulturen
- Jeg ble lei av matkulturen i Sverige. Man blir trøtt av kjøtt og fugl, men her i Norge var det flere muligheter. Råvarer fra havet er det beste du kan få, sier Videll til Lindesnes.
 
Han dro til Harstad i 1997 og jobbet på Gammelbrygga. Deretter dro han til Damperiet i Vesterålen.
 
Så var det Trane fyr på Hammerøya, hvor han har jobbet de siste 4,5 årene.
 
Gjorde om
- Der var det stort sett bare en nedleggingstruet kafè, men den gjorde vi om til en skikkelig a la carte-restaurant med stort utvalg, sier Videll.
 
Akkurat det samme skal han gjøre med restauranten på Lindesnes fyr. Den har ligget brakk det siste halvåret.
 
Sjømatpreg
På menyen vil det naturlig nok være sjømatpreg. Fyret ligger jo tross alt ved havet. Og det skal serveres alt fra treretters til en enkel kopp kaffe.
 
- Vi ser det er bra grunnlag her ute, og vi skal ha både kake, kaffe, lunsj og middag. Vi må ha et tilbud til alle som kommer, sier Videll.
 
Ruster opp
Ny bardisk er på plass og opprusting av kjøkkenet er gjort, men renoveringen vil fortsette i stor grad.
 
- Sånn som det er nå liker jeg det ikke. Det er for kaldt, men det skal bli mye finere etter hvert. Restauranten her har vært nede for telling, men vi tror at hvis vi har åpent hele tiden så vil vi tjene på det, mener Videll.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag noen nye spennende retter med rakefisk
Guide
Oppskrifter med rakefisk

Lag noen nye spennende retter med rakefisk

Av og til blir tradisjonsrike matretter enda bedre når du serverer dem på nye måter. Prøv noen nye oppskrifter med rakefisk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne søndagen kommer alle til å holde seg hjemme
Dagens rett
Elgstek med viltsaus

Denne søndagen kommer alle til å holde seg hjemme

Elgstek med viltsaus er noe av det beste vi har av mattradisjoner. Her har du oppskrift på en skikkelig festrett.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en rimelig og riktig velsmakende festrett med fisk
Dagens rett

Slik lager du en rimelig og riktig velsmakende festrett med fisk

Den innebærer andre lett tilgjengelige råvarer, er rask og lage, og kan brukes både som forrett og hovedrett.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Bloody Maria er skremmende god - perfekt til halloween
Ukens drink

Bloody Maria er skremmende god - perfekt til halloween

Med halloween kommer også Bloody Mary, eller Bloody Maria som er navnet på versjonen med tequila i stedet for vodka.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag noen nye spennende retter med rakefisk
Guide
Oppskrifter med rakefisk

Lag noen nye spennende retter med rakefisk

Av og til blir tradisjonsrike matretter enda bedre når du serverer dem på nye måter. Prøv noen nye oppskrifter med rakefisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne søndagen kommer alle til å holde seg hjemme
Dagens rett
Elgstek med viltsaus

Denne søndagen kommer alle til å holde seg hjemme

Elgstek med viltsaus er noe av det beste vi har av mattradisjoner. Her har du oppskrift på en skikkelig festrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fredagsbiffen lages av elg
Dagens rett
Elgbiff med bacon og appelsinsaus

Den beste fredagsbiffen lages av elg

Tilgangen på godt elgkjøtt er fortsatt på høyden. I alle fall for den som har sikret seg et slakt. Hva med en elgbiff i kveld?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en rimelig og riktig velsmakende festrett med fisk
Dagens rett

Slik lager du en rimelig og riktig velsmakende festrett med fisk

Den innebærer andre lett tilgjengelige råvarer, er rask og lage, og kan brukes både som forrett og hovedrett.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her