Svensk på Lindesnes

Svenske Stefan Videll har tatt over restauranten på Lindesnes fyr.
Redaksjonen
06 November 2007 - 17:11

De siste ukene har han jobbet på spreng for å få den nye restauranten ferdig. Fyrgryta, som den heter, står foran en offensiv satsing.
 
Videll er kjent i Sverige der han blant annet har vært programleder på TV4. Men på slutten av 90-tallet flyttet han til Norge.
 
Lei kulturen
- Jeg ble lei av matkulturen i Sverige. Man blir trøtt av kjøtt og fugl, men her i Norge var det flere muligheter. Råvarer fra havet er det beste du kan få, sier Videll til Lindesnes.
 
Han dro til Harstad i 1997 og jobbet på Gammelbrygga. Deretter dro han til Damperiet i Vesterålen.
 
Så var det Trane fyr på Hammerøya, hvor han har jobbet de siste 4,5 årene.
 
Gjorde om
- Der var det stort sett bare en nedleggingstruet kafè, men den gjorde vi om til en skikkelig a la carte-restaurant med stort utvalg, sier Videll.
 
Akkurat det samme skal han gjøre med restauranten på Lindesnes fyr. Den har ligget brakk det siste halvåret.
 
Sjømatpreg
På menyen vil det naturlig nok være sjømatpreg. Fyret ligger jo tross alt ved havet. Og det skal serveres alt fra treretters til en enkel kopp kaffe.
 
- Vi ser det er bra grunnlag her ute, og vi skal ha både kake, kaffe, lunsj og middag. Vi må ha et tilbud til alle som kommer, sier Videll.
 
Ruster opp
Ny bardisk er på plass og opprusting av kjøkkenet er gjort, men renoveringen vil fortsette i stor grad.
 
- Sånn som det er nå liker jeg det ikke. Det er for kaldt, men det skal bli mye finere etter hvert. Restauranten her har vært nede for telling, men vi tror at hvis vi har åpent hele tiden så vil vi tjene på det, mener Videll.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen
Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen

Ferskt kjøtt og suppe overgår det meste. Denne tar litt tid, men det har de fleste på en søndag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her