Svensk på Lindesnes

Svenske Stefan Videll har tatt over restauranten på Lindesnes fyr.
Redaksjonen
06 November 2007 - 17:11

De siste ukene har han jobbet på spreng for å få den nye restauranten ferdig. Fyrgryta, som den heter, står foran en offensiv satsing.
 
Videll er kjent i Sverige der han blant annet har vært programleder på TV4. Men på slutten av 90-tallet flyttet han til Norge.
 
Lei kulturen
- Jeg ble lei av matkulturen i Sverige. Man blir trøtt av kjøtt og fugl, men her i Norge var det flere muligheter. Råvarer fra havet er det beste du kan få, sier Videll til Lindesnes.
 
Han dro til Harstad i 1997 og jobbet på Gammelbrygga. Deretter dro han til Damperiet i Vesterålen.
 
Så var det Trane fyr på Hammerøya, hvor han har jobbet de siste 4,5 årene.
 
Gjorde om
- Der var det stort sett bare en nedleggingstruet kafè, men den gjorde vi om til en skikkelig a la carte-restaurant med stort utvalg, sier Videll.
 
Akkurat det samme skal han gjøre med restauranten på Lindesnes fyr. Den har ligget brakk det siste halvåret.
 
Sjømatpreg
På menyen vil det naturlig nok være sjømatpreg. Fyret ligger jo tross alt ved havet. Og det skal serveres alt fra treretters til en enkel kopp kaffe.
 
- Vi ser det er bra grunnlag her ute, og vi skal ha både kake, kaffe, lunsj og middag. Vi må ha et tilbud til alle som kommer, sier Videll.
 
Ruster opp
Ny bardisk er på plass og opprusting av kjøkkenet er gjort, men renoveringen vil fortsette i stor grad.
 
- Sånn som det er nå liker jeg det ikke. Det er for kaldt, men det skal bli mye finere etter hvert. Restauranten her har vært nede for telling, men vi tror at hvis vi har åpent hele tiden så vil vi tjene på det, mener Videll.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her