Svensk på Lindesnes

Svenske Stefan Videll har tatt over restauranten på Lindesnes fyr.
Redaksjonen
06 November 2007 - 17:11

De siste ukene har han jobbet på spreng for å få den nye restauranten ferdig. Fyrgryta, som den heter, står foran en offensiv satsing.
 
Videll er kjent i Sverige der han blant annet har vært programleder på TV4. Men på slutten av 90-tallet flyttet han til Norge.
 
Lei kulturen
- Jeg ble lei av matkulturen i Sverige. Man blir trøtt av kjøtt og fugl, men her i Norge var det flere muligheter. Råvarer fra havet er det beste du kan få, sier Videll til Lindesnes.
 
Han dro til Harstad i 1997 og jobbet på Gammelbrygga. Deretter dro han til Damperiet i Vesterålen.
 
Så var det Trane fyr på Hammerøya, hvor han har jobbet de siste 4,5 årene.
 
Gjorde om
- Der var det stort sett bare en nedleggingstruet kafè, men den gjorde vi om til en skikkelig a la carte-restaurant med stort utvalg, sier Videll.
 
Akkurat det samme skal han gjøre med restauranten på Lindesnes fyr. Den har ligget brakk det siste halvåret.
 
Sjømatpreg
På menyen vil det naturlig nok være sjømatpreg. Fyret ligger jo tross alt ved havet. Og det skal serveres alt fra treretters til en enkel kopp kaffe.
 
- Vi ser det er bra grunnlag her ute, og vi skal ha både kake, kaffe, lunsj og middag. Vi må ha et tilbud til alle som kommer, sier Videll.
 
Ruster opp
Ny bardisk er på plass og opprusting av kjøkkenet er gjort, men renoveringen vil fortsette i stor grad.
 
- Sånn som det er nå liker jeg det ikke. Det er for kaldt, men det skal bli mye finere etter hvert. Restauranten her har vært nede for telling, men vi tror at hvis vi har åpent hele tiden så vil vi tjene på det, mener Videll.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence
Dagens rett

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence

Blåskjell er lett å ty til når du er fysen på noe ekstra godt midt i uka. Hva med å gratinere dem som i denne oppskriften?

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så lett lager du en gresk vri på omeletten
Dagens rett
Gresk omelett med artisjokk, paprika og fetaost

Så lett lager du en gresk vri på omeletten

Omelett er noe av det raskeste du kan lage. Denne knallgode oppskriften med fetaost er inspirert av Hellas som vekker gode minner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her