Svensk på Lindesnes

Svenske Stefan Videll har tatt over restauranten på Lindesnes fyr.

De siste ukene har han jobbet på spreng for å få den nye restauranten ferdig. Fyrgryta, som den heter, står foran en offensiv satsing.
 
Videll er kjent i Sverige der han blant annet har vært programleder på TV4. Men på slutten av 90-tallet flyttet han til Norge.
 
Lei kulturen
- Jeg ble lei av matkulturen i Sverige. Man blir trøtt av kjøtt og fugl, men her i Norge var det flere muligheter. Råvarer fra havet er det beste du kan få, sier Videll til Lindesnes.
 
Han dro til Harstad i 1997 og jobbet på Gammelbrygga. Deretter dro han til Damperiet i Vesterålen.
 
Så var det Trane fyr på Hammerøya, hvor han har jobbet de siste 4,5 årene.
 
Gjorde om
- Der var det stort sett bare en nedleggingstruet kafè, men den gjorde vi om til en skikkelig a la carte-restaurant med stort utvalg, sier Videll.
 
Akkurat det samme skal han gjøre med restauranten på Lindesnes fyr. Den har ligget brakk det siste halvåret.
 
Sjømatpreg
På menyen vil det naturlig nok være sjømatpreg. Fyret ligger jo tross alt ved havet. Og det skal serveres alt fra treretters til en enkel kopp kaffe.
 
- Vi ser det er bra grunnlag her ute, og vi skal ha både kake, kaffe, lunsj og middag. Vi må ha et tilbud til alle som kommer, sier Videll.
 
Ruster opp
Ny bardisk er på plass og opprusting av kjøkkenet er gjort, men renoveringen vil fortsette i stor grad.
 
- Sånn som det er nå liker jeg det ikke. Det er for kaldt, men det skal bli mye finere etter hvert. Restauranten her har vært nede for telling, men vi tror at hvis vi har åpent hele tiden så vil vi tjene på det, mener Videll.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen