Svensker vil svanemerke restauranter

Under seansen Smaka på Stockholm svarte over 1 000 av de besøkende på spørsmål om hvilke restauranter de ville ha svanemerket.

Blant dem finnes McDonald's, men også kjente steder som Ulla Winbladh på Djurgården, Koh Phangan Thai Restaurant og Operakällaren.
 
Her er listen
Ti på topp-listen fra undersøkelsen ser slik ut: 
 
1. McDonald's
2. Wärdhuset Ulla Winbladh
3. Koh Phangan Thai Restaurant
4. Operakällaren
5. Gondolen
6. Edsbacka Krog
7. Utö Värdshus
8. Restaurang Michelangelo
9. Melanders Fisk
10. Sjöpaviljongen
 
- Vi har fått inn mange bra forslag om restauranter i hele Sverige. Nå skal vi ta kontakt med alle for å fortelle at de har gjester som ønsker at de skal jobbe mer miljøtilpasset, sier Johan Husberg hos Miljømerking i Sverige.
 
Fra IKEA til Operakällaren
I undersøkelsen fra Sverige har folk foreslått både fine restauranter og enklere spisesteder. Noen har også foreslått skolekantiner og restauranter i varehus som IKEA.
 
- At så mange besøkende har levert inn forslag om svanemerking av restauranter viser hvor viktig miljøspørsmålet er for alle, sier Markus Saari hos Smaka på Stockholm.
 
Mindre energi
En svanemerket restaurant har blant annet redusert energiforbruk og velger fornybare energikilder. Det er dessuten mindre bruk av miljøskadelige kjemikalier. Restaurantene velger dessuten matvarer som påvirker miljøet i liten grad.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen