Svindlet for 300 000 kroner

Minst 20 norske bankkunder har blitt svindlet etter restaurantbesøk i Bergen. En indisk restaurant i sentrum av byen står sentralt i bedragerisaken.

Både små og store beløp er tappet fra kontoinnehavernes bankkonti. I de aller fleste tilfellene er det trukket mellom to og tre tusen kroner.
 
Men kredittkortkunder er også rammet, og her er enkeltbelastningene høyere og på opptil 15.000 kroner. Ett kredittkort er belastet for 88.000 kroner.
 
Det meste av svindelen skal ha skjedd mellom januar og mars i år.
 
Kan være flere
Politiet i Bergen utelukker ikke at flere kan være rammet av svindelen, skriver Bergens Tidende.
 
Norsk politi samarbeider nå med indisk politi via Interpol. Dessuten venter politiet på å avhøre daglig leder av restauranten. Dette skal være en sentral person i saken. Problemet er at han foreløpig er på ferie.
 
Kopierte kort
Alle uttakene som er gjennomført ved svindelen er foretatt fra India. Svindelen er gjort ved at kundene er blitt bedt om å gi fra seg kortet ved betaling av restaurantregningen. På bakrommet er kortets magnetstripe trolig blitt kopiert.
 
Når servitøren har levert kortet har kunden tastet pinkoden på den bærbare terminalen. Koden er sannsynligvis observert av noen av de ansatte.
 
Tre ansatte pågrepet
Økonomiavsnittet ved Hordaland politidistrikt prøver nå å avdekke hvem som  jobbet på restauranten da svindelen ble gjennomført. Denne jobben har vært vanskelig siden arbeidsforholdene har vært uoversiktlige.
 
Tre ansatte er pågrepet.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen