Syrah og riesling på agendaen

Ambisjonen er at de besøkende på ProWein 2003 i løpet av tre dager skal få med seg det meste av det som skjer i verdens vin- og spritindustri. Messe Düsseldorf er stedet og det hele går av stabelen 23. til 25. mars.

Vin- og brennevinsmessen ProWein har som fast bestanddel et internasjonalt prøvesmakingsprogram. Den tiende utgaven av ProWein har i år plukket ut to druetyper som skal fram i rampelyset, nemlig klassikerne syrah (eller shiraz) og riesling. For syrah er det de tørre vinene fra 1997 til og med 2002 som skal under lupen, mens de tørre rieslingene er begrenset til 2001 og 2002.
 
Rieslingvinene opplever nå en solid renessanse og de tørre vinene fra de noe mer kjølige regionene i Europas vindistrikter har større etterspørsel enn på lenge. Dette har medført at også andre vinland har begynt å produsere rieslingviner i økende grad.
Syrah-vinene har også opplevd økende etterspørsel de senere årene, noe som har vært medvirkende ved valget av vin til prøvesmakingsprogrammet.
 
Også sprit
Selv om navnet er ProWein, er ikke de sterkere varene helt glemt. Årets utvalgte kategorier er cognac, armagnac og brandy. ProWein har tidligere vært en viktig arena for produktlanseringer innen spritsektoren, og arrangørene lover også godbiter under årets fagmesse.
 
I år vil mer enn 2900 utstillere fra 46 land være på plass for å vise mangfoldet innen vin og brennevin, og oppdatert informasjon finnes på www.prowein.de
 

Tekst: Lars Ole Ørjasæter

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen