Tappet sin første øl på 28 år

Dugnadsgjeng og en svensk dame gir nytt liv til Lillehammer Bryggeri.
11 Oktober 2011 - 12:52

Sist tirsdag ble det første flaskeølet siden 1983 tappet på Lillehammer Bryggeri. I helga ble det testet på kresne ganer på Nedre Berg Gård på Brøttum. Snart blir det også Lillehammer-øl å få kjøpt i butikkene, skriver Lillehammer Byavis.

Det er flasketappemaskinen Hulda fra Sverige som blåser liv i gamle Lillehammer-tradisjoner, med en kapasitet på over 800 flasker i timen.

Egen etikett er utviklet, og først ut er bryggeriets eget bokkøl og pils.
- Etter hvert blir det bare å jobbe så svetten siler. Vinmonopolet har også vist interesse for øl fra Lillehammer Bryggeri. Men vi driver fortsatt på dugnad, så produksjon i en skala som for eksempel internasjonalt kjente Nøgne Ø, blir det nok ikke med det første. Likevel skal det bli Lillehammer-øl å få kjøpt, lover ildsjelene Terje Johansen og Rolf Gjerdrum.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er nå det er sesong for negroni, start med denne farlig gode utgaven
Ukens drink
Tanqueray Flor de Sevilla Negroni

Det er nå det er sesong for negroni, start med denne farlig gode utgaven

Negroni er en alkoholsterk drink, perfekt for kalde årstider. Denne vrien er imidlertid noe fruktigere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Revolusjon i barhyllene: Målet er langt færre glassflasker

Verdens bartendere vil ha ekte og langveisfarende vare. Men Moder jord tynges av vekten av de 40 milliarder glassflaskene som fraktes mellom kontinentene. Det er hva ecoSPIRITS gjør noe med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Det er helg: Baconkarbonader går i en egen mage
Dagens rett
Baconkarbonader

Det er helg: Baconkarbonader går i en egen mage

Bacon setter en god smak på mye, og den nøytrale karbonadedeigen er intet unntak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Formkake får en annen betydning servert på denne måten
Ukens kake
Stekt formkake med bjørnebær og krem

Formkake får en annen betydning servert på denne måten

Har du rester av formkake, vet du hva du skal bruke den til.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er nå det er sesong for negroni, start med denne farlig gode utgaven
Ukens drink
Tanqueray Flor de Sevilla Negroni

Det er nå det er sesong for negroni, start med denne farlig gode utgaven

Negroni er en alkoholsterk drink, perfekt for kalde årstider. Denne vrien er imidlertid noe fruktigere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Revolusjon i barhyllene: Målet er langt færre glassflasker

Verdens bartendere vil ha ekte og langveisfarende vare. Men Moder jord tynges av vekten av de 40 milliarder glassflaskene som fraktes mellom kontinentene. Det er hva ecoSPIRITS gjør noe med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Afterwork på Bettola, boblende italienske viner og nydelig anti pasti
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking 13. oktober i Oslo

Afterwork på Bettola, boblende italienske viner og nydelig anti pasti

Corvezzo lager i stand ekte italiensk aperitivo på Oslos hyggeligste italienske cocktailbar. Bli servert musserende fra Veneto og deilig spekemat og snacks fra Trattoria Popolare.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nytt eksklusivt tilbud til våre abonnenter med Piemonte i sentrum
Klubb

Nytt eksklusivt tilbud til våre abonnenter med Piemonte i sentrum

Som abonnent på Apéritifs Mat & Vinklubb får du nå rabatter på italienske delikatesser, alt du trenger av utstyr til vinhobbyen din, og vinreiser til Piemonte.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ring julen inn og lær alt du trenger å vite om akevitt
Matkurs og vinkurs
Brennevinskurs 12. desember i Oslo

Ring julen inn og lær alt du trenger å vite om akevitt

Akevittens høysesong er i anmarsj, og Sesto Sensos engasjerende Felice Capasso hjelper deg med å velge de rette flaskene til årets julemat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det er helg: Baconkarbonader går i en egen mage
Dagens rett
Baconkarbonader

Det er helg: Baconkarbonader går i en egen mage

Bacon setter en god smak på mye, og den nøytrale karbonadedeigen er intet unntak.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her