Tariffavtale etter aksjon

Daglig leder ved Krem kaffebar i Trondheim har underskrevet tariffavtale med de ansatte etter at LO-medlemmer aksjonerte.
Redaksjonen
03 Februar 2009 - 13:00

Kaffebaren ligger i Petter Stordalens Comfort-hotell. Dette er et hotell som drives med utstrakt bruk av innleide tjenester.
 
Aksjonen var til støtte for de ansatte ved Krem kaffebar, som har frokostavtale med hotellet. De ansatte har krevd tariffavtale, men daglig leder har ikke villet signere.
 
Maktmisbruk
Ingunn Fossli Tjora er daglig leder for Krem. Hun synes markeringen var litt i overkant.
 
- Det blir nesten litt maktmisbruk når så mange angriper en liten kaffebar. Men det er tydelig at LO bruker oss for å ta Choice-kjeden, sier hun.
 
Lønn som lovet
- Da jeg ansatte mine folk, sa jeg til dem at dette er en vanskelig bransje å drive i. Jeg prøver å drive litt forsiktig for å komme i gang. Derfor hadde jeg avtalt en lønn med dem, og de har fått det de ble lovet. LO mener det er uetisk å betale under tariff, mens jeg mener at det er uetisk å betale mer enn det man har evne til. Hvis ikke hadde jeg gått konkurs etter to måneder. Har man ikke penger, så har man ikke penger, sier Fossli Tjora.
 
Konsekvenser
- Hotellet er opptatt av at vi skal ha ting i orden, og ønsker at vi skal skrive under på en tariffavtale. Derfor har de gitt oss en bedre pris på frokosten. Derfor kommer vi til å betale tarifflønn, sier Fossli Tjora.
 
- Jeg glad for at våre folk har bidratt til å få en løsning på dette, selv om det koster noen ekstra kroner, sier Stordalen til Adresseavisen.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder
Ukens drink

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder

Vodka, bjørnebærlikør, vanilje, ananas og lime gjør denne drinken til en flytende kjærlighet-på-pinne.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her