Tariffavtale etter aksjon

Daglig leder ved Krem kaffebar i Trondheim har underskrevet tariffavtale med de ansatte etter at LO-medlemmer aksjonerte.
Redaksjonen
03 Februar 2009 - 14:00

Kaffebaren ligger i Petter Stordalens Comfort-hotell. Dette er et hotell som drives med utstrakt bruk av innleide tjenester.
 
Aksjonen var til støtte for de ansatte ved Krem kaffebar, som har frokostavtale med hotellet. De ansatte har krevd tariffavtale, men daglig leder har ikke villet signere.
 
Maktmisbruk
Ingunn Fossli Tjora er daglig leder for Krem. Hun synes markeringen var litt i overkant.
 
- Det blir nesten litt maktmisbruk når så mange angriper en liten kaffebar. Men det er tydelig at LO bruker oss for å ta Choice-kjeden, sier hun.
 
Lønn som lovet
- Da jeg ansatte mine folk, sa jeg til dem at dette er en vanskelig bransje å drive i. Jeg prøver å drive litt forsiktig for å komme i gang. Derfor hadde jeg avtalt en lønn med dem, og de har fått det de ble lovet. LO mener det er uetisk å betale under tariff, mens jeg mener at det er uetisk å betale mer enn det man har evne til. Hvis ikke hadde jeg gått konkurs etter to måneder. Har man ikke penger, så har man ikke penger, sier Fossli Tjora.
 
Konsekvenser
- Hotellet er opptatt av at vi skal ha ting i orden, og ønsker at vi skal skrive under på en tariffavtale. Derfor har de gitt oss en bedre pris på frokosten. Derfor kommer vi til å betale tarifflønn, sier Fossli Tjora.
 
- Jeg glad for at våre folk har bidratt til å få en løsning på dette, selv om det koster noen ekstra kroner, sier Stordalen til Adresseavisen.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fastfood som tenkes kan
Dagens rett

Den beste fastfood som tenkes kan

Blåskjell er hverdagsluksus og hurtigmat i et og samme nett. Prøv denne velsmakende oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her