Terrorangrep mot La Rioja Alta

Forrige søndag ble vingården La Rioja Alta utsatt for et terrorangrep fra ETA. Det ble først antatt at det gjaldt en gasseksplosjon, men myndighetene i Rioja bekreftet i går at det dreide seg om et angrep utført av ETA.

Myndighetene fikk forrige lørdag en advarsel per telefon om det kommende angrepet, men fant ikke innretningen før den eksploderte kl 05.40 søndag morgen. Bomben gjorde mindre materiell skade på Rioja Alta anlegget i Haro (Rioja, Spania), men ingen personer ble skadet.

Myndighetene fant biter av flygeblader skrevet på baskisk med ETA emblemet på eksplosjonsstedet. Flygebladene oppfordret til en boycott av bedrifter som hadde unnlatt å betale beskyttelsespenger i form av revolusjonsskatter.

ETA er den baskiske separatistbevegelsen som ble dannet i 1962 av en utbrytergruppe av EKIN-gruppen. Organisasjonen kjemper i dag for løsrivelse av Baskerland fra Spania for dannelsen av en egen baskisk stat. I løpet av de mer enn 30 årene har over 800 mennesker mistet livet i ETA aksjoner.

Kilde: Berria

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen