TEST: Det sterkeste påfyllet er best - med noen unntak

Test Nyheter i basisutvalget september 2019

Det sterkeste påfyllet er best - med noen unntak

Basisnyhetene i september har noen perler i en ellers relativt uinteressant masse. Noe sterkt, noe veldig gammelt og noe som helt bør legges i kjelleren.

Det eldste er allerede på full fart ut av hyllene, nemlig  Lopez de Heredia Vina Tondonia Gran Reserva  1995, men fortvil ikke for denne produsenten er godt representert i bestillingsutvalget og slike godbiter om ikke like gamle, dukker opp med jevn mellomrom.

15 år gammel rom er omtrent så gammelt som denne brennevinstypen kan bli - rom eldes raskere enn andre på grunn av tropevarmen den modnes under - og  El Dorado Rum 15 YO lever opp til renommeet for denne produsenten og stilen. Nå kan høsten bare komme.

Ægir Lindisfarne Scotch Ale er i samme kategori av nytelse, fyldig og mektig som skapt for rike retter eller peiskos. Eller kjelleren.                        

Selv om de to rieslingene som besto testen også vil trives i kjelleren, smaker både Prinz Hallgartner Jungfer Riesling Trocken GG 2018 og  Allram Riesling Heiligenstein Erste Lage 2018 fortreffelig nå. 

På den røde siden er den gamle kjenningen fra bestillingsutvalget Le Ragnaie Rosso di Montalcino 2016 som skapt for høstlig nytelse, mens Telmo Rodriguez La Tabuerniga 2016 som er noe stivt priset, helst bør legges i kjelleren. 

Etterspørselen etter gin øker fortsatt, og blant toppskårerne er det en som peker seg ut,   Boatyard Double Gin er ikke bare unik ved at den kommer fra Nord-Irland (og et aktuelt apropos i forbindelse med brexit-bråket), men fordi den smaker virkelig veldig godt. Imponerende, og nesten synd å måtte mikse med andre ingredienser.  

 

Du finner basisnyhetene listet etter poeng per kategori på undersidene i denne saken

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen