Tester

Nyheter i basisutvalget september 2019

Det sterkeste påfyllet er best - med noen unntak

Det sterkeste påfyllet er best - med noen unntak

Basisnyhetene i september har noen perler i en ellers relativt uinteressant masse. Noe sterkt, noe veldig gammelt og noe som helt bør legges i kjelleren.
Aase E. Jacobsen
06 September 2019 - 13:00

Det eldste er allerede på full fart ut av hyllene, nemlig  Lopez de Heredia Vina Tondonia Gran Reserva  1995, men fortvil ikke for denne produsenten er godt representert i bestillingsutvalget og slike godbiter om ikke like gamle, dukker opp med jevn mellomrom.

15 år gammel rom er omtrent så gammelt som denne brennevinstypen kan bli - rom eldes raskere enn andre på grunn av tropevarmen den modnes under - og  El Dorado Rum 15 YO lever opp til renommeet for denne produsenten og stilen. Nå kan høsten bare komme.

Ægir Lindisfarne Scotch Ale er i samme kategori av nytelse, fyldig og mektig som skapt for rike retter eller peiskos. Eller kjelleren.                        

Selv om de to rieslingene som besto testen også vil trives i kjelleren, smaker både Prinz Hallgartner Jungfer Riesling Trocken GG 2018 og  Allram Riesling Heiligenstein Erste Lage 2018 fortreffelig nå. 

På den røde siden er den gamle kjenningen fra bestillingsutvalget Le Ragnaie Rosso di Montalcino 2016 som skapt for høstlig nytelse, mens Telmo Rodriguez La Tabuerniga 2016 som er noe stivt priset, helst bør legges i kjelleren. 

Etterspørselen etter gin øker fortsatt, og blant toppskårerne er det en som peker seg ut,   Boatyard Double Gin er ikke bare unik ved at den kommer fra Nord-Irland (og et aktuelt apropos i forbindelse med brexit-bråket), men fordi den smaker virkelig veldig godt. Imponerende, og nesten synd å måtte mikse med andre ingredienser.  

 

Du finner basisnyhetene listet etter poeng per kategori på undersidene i denne saken

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl
Dagens rett

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl

Glem hvitvin til blåskjellene. Denne oppskriften har mørkt øl i både gryte og glass. Kanskje har du allerede testet juleølet, og har noen skvetter, ja, da får du brukt dem her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her