Test dine evner som vinmaker

Har du drømt om å lage din egen vinblanding, har du nå muligheten og samtidig får navnet ditt på vinetiketten.
Redaksjonen
28 Januar 2010 - 16:00

På vingården La Vigne i Franschhoek, Sør-Afrika, som eies av nordmannen Robert Jørgensen, arrangeres det nå en vinblandingskonkurranse under navnet Master Blend 2008. Alle som er interessert i vin kan delta.

Navnet på etiketten
La Vignes importører i Norge (Just in Case) og Sverige har tatt inn et begrenset antall flasker av gårdens endrueviner fra 2008-årgangen: Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot og Petit Verdot. Den enkelte deltaker kjøper selv disse vinene gjennom Vinmonopolet og gjennomfører sine egne blandingsforsøk.

Blandingsoppskriften sendes til La Vigne Estate der det lages prøver på alle deltakeroppskriftene. Et dommerpanel kårer en vinner fra hvert land og ut fra disse kåres så vinnerblandingen i en finalesmaking.

En vin basert på vinneroppskriften, og der vinneren presenteres på vinetiketten, produseres og vil komme for salg i Norge og Sverige.

Prisbelønt
Bakgrunnen for konkurransen er at La Vigne i flere år har tilbudt en "Bland din egen vin- workshop" for skandinaviske turister i Sør-Afrika, der deltakerne - etter en innføring i vinblandingens kunst - blander sin egen vin basert på gårdens endrueviner.

La Vignes viner har mottatt en rekke nasjonale og internasjonale priser, og vinmaker Ossie Sauermann ble kåret til Young Winemaker of the Year 2008 i Sør-Afrika.

Frist for påmelding er 31. mai 2010 og vinneren annonseres 15. juni 2010.
 
Les mer på denne siden: www.lavigne.co.za/Challenge.html
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv denne kyllingsuppen med indisk vri
Dagens rett

Prøv denne kyllingsuppen med indisk vri

Denne suppeoppskriften med masse smak og krydder er perfekt nå som høstmørket er på sitt mørkeste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her