Test dine evner som vinmaker

Har du drømt om å lage din egen vinblanding, har du nå muligheten og samtidig får navnet ditt på vinetiketten.
Redaksjonen
28 Januar 2010 - 16:00

På vingården La Vigne i Franschhoek, Sør-Afrika, som eies av nordmannen Robert Jørgensen, arrangeres det nå en vinblandingskonkurranse under navnet Master Blend 2008. Alle som er interessert i vin kan delta.

Navnet på etiketten
La Vignes importører i Norge (Just in Case) og Sverige har tatt inn et begrenset antall flasker av gårdens endrueviner fra 2008-årgangen: Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot og Petit Verdot. Den enkelte deltaker kjøper selv disse vinene gjennom Vinmonopolet og gjennomfører sine egne blandingsforsøk.

Blandingsoppskriften sendes til La Vigne Estate der det lages prøver på alle deltakeroppskriftene. Et dommerpanel kårer en vinner fra hvert land og ut fra disse kåres så vinnerblandingen i en finalesmaking.

En vin basert på vinneroppskriften, og der vinneren presenteres på vinetiketten, produseres og vil komme for salg i Norge og Sverige.

Prisbelønt
Bakgrunnen for konkurransen er at La Vigne i flere år har tilbudt en "Bland din egen vin- workshop" for skandinaviske turister i Sør-Afrika, der deltakerne - etter en innføring i vinblandingens kunst - blander sin egen vin basert på gårdens endrueviner.

La Vignes viner har mottatt en rekke nasjonale og internasjonale priser, og vinmaker Ossie Sauermann ble kåret til Young Winemaker of the Year 2008 i Sør-Afrika.

Frist for påmelding er 31. mai 2010 og vinneren annonseres 15. juni 2010.
 
Les mer på denne siden: www.lavigne.co.za/Challenge.html
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her