Tester

Pappvin til påske

Sikre deg de beste boksvinene til påsken

Sikre deg de beste boksvinene til påsken

Det er stor spredning i kvalitet når det kommer til vin i boks. Det viser denne testen av 250 bokser. Men de beste er på nivå med gode flaskeviner og fortjener derfor å bli tappet over i karaffel før servering.
Aase E. Jacobsen
27 Mars 2018 - 01:03

Det er de hvite boksene av druen riesling som påkaller størst oppmerksomhet denne påsken. Historisk høy kvalitet - i hvert fall har ikke jeg smakt en boks på dette nivået - har Handmade Riesling by Karl May 2017. Den var fantastisk i 2016 også, men siste tapping overgår selv denne. Men i motsetning til de andre boksene er dette en boks med begrenset beholdning, men som allerede finnes i et titalls polutsalg. Den kan selvsagt også bestilles. 

Supre hvite bokser som finnes i flere butikker er Calles Riesling 2016, Leitz Rheingau Riesling og Leiner Monolith Riesling 2016.

Er du ikke klar for en så frisk påske, finnes det mange herlige røde viner i boks. Natural Selections Dom. Garrigon og Marc Kreydenweiss Les Grimaudes fra Rhone samt Dom. Graiverette Ju de Vie 2016 fra Sør-Frankrike. Vi må heller ikke glemme to veldig gode bordeauxviner i boks, Natural Selections Bordeaux og Ch. Dudon. 

Fra Italia kommer Valli Unites unike usvovlete boks samt Cafaggio 2016 som overbeviser stort. Eneste spanske vin i teten er superferske og konsentrerte Cruzado Garnacha 2017 som i høyeste grad trenger en karaffel. 

Det som kjennetegner så å si alle disse best-i-test-boksene er at de er laget av økologisk eller biodynamisk dyrkete druer. 

 

Slik er testen gjennomført

Vinbokser testes jevnlig i forbindelse med nyhetssmakingene i regi av Vinmonopolet, importørene eller grossistene. De 250 boksene i denne testen er vurdert over en periode på et år og noen av dem kan derfor ha endret årgang siden de ble smakt. Men testen gir likevel et godt inntrykk av dette populære segmentet. 

Testen er delt inn i hvitvin, rosevin og rødvin. Du finner produktene listet etter poeng og de forskjellige kategoriene på de neste sidene

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her