TEST: Sikre deg de beste boksvinene til påsken

Test Pappvin til påske

Sikre deg de beste boksvinene til påsken

Det er stor spredning i kvalitet når det kommer til vin i boks. Det viser denne testen av 250 bokser. Men de beste er på nivå med gode flaskeviner og fortjener derfor å bli tappet over i karaffel før servering.

Det er de hvite boksene av druen riesling som påkaller størst oppmerksomhet denne påsken. Historisk høy kvalitet - i hvert fall har ikke jeg smakt en boks på dette nivået - har Handmade Riesling by Karl May 2017. Den var fantastisk i 2016 også, men siste tapping overgår selv denne. Men i motsetning til de andre boksene er dette en boks med begrenset beholdning, men som allerede finnes i et titalls polutsalg. Den kan selvsagt også bestilles. 

Supre hvite bokser som finnes i flere butikker er Calles Riesling 2016, Leitz Rheingau Riesling og Leiner Monolith Riesling 2016.

Er du ikke klar for en så frisk påske, finnes det mange herlige røde viner i boks. Natural Selections Dom. Garrigon og Marc Kreydenweiss Les Grimaudes fra Rhone samt Dom. Graiverette Ju de Vie 2016 fra Sør-Frankrike. Vi må heller ikke glemme to veldig gode bordeauxviner i boks, Natural Selections Bordeaux og Ch. Dudon. 

Fra Italia kommer Valli Unites unike usvovlete boks samt Cafaggio 2016 som overbeviser stort. Eneste spanske vin i teten er superferske og konsentrerte Cruzado Garnacha 2017 som i høyeste grad trenger en karaffel. 

Det som kjennetegner så å si alle disse best-i-test-boksene er at de er laget av økologisk eller biodynamisk dyrkete druer. 

 

Slik er testen gjennomført

Vinbokser testes jevnlig i forbindelse med nyhetssmakingene i regi av Vinmonopolet, importørene eller grossistene. De 250 boksene i denne testen er vurdert over en periode på et år og noen av dem kan derfor ha endret årgang siden de ble smakt. Men testen gir likevel et godt inntrykk av dette populære segmentet. 

Testen er delt inn i hvitvin, rosevin og rødvin. Du finner produktene listet etter poeng og de forskjellige kategoriene på de neste sidene

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen