Thailandsk suksess

Suksesskonseptet Joys Thaimat ville vært historie uten kokken Narong Panthawong Supakorn.
Redaksjonen
27 Mai 2008 - 16:00

Seks år etter oppstarten med catering, og deretter restaurant på Magneten i Levanger, var Joy Moe i ferd med å gi opp.
 
Slitasjeskader gjorde at hun ikke greide å lage mat som før. Ærekjær som hun er, ville hun ikke drive videre med norske kokker. Redningen kom fra vest.
 
- Jeg satt i Bergen og var lei av å lage mer sushi enn thaimat. Det var ikke avtalen da jeg ble ansatt ved den restauranten jeg jobbet for. Så kom jeg over hjemmesiden til Joys Thaimat på Internett, og syntes det så veldig spennende og ikke minst 100 prosent thailandsk ut. Derfor ringte jeg, sier Supakorn.
 
Nasjonalkokk
Supakorn er thailandsk nasjonalkokk. Dette er en tittel som kun gis til den som har arbeidet mer enn ti år sammenhengende ved en anerkjent restaurant i Thailand.
 
Han er blitt tatt imot med åpne armer av Joy og Kolbjørn Moe i Joys Thaimat. Etter over tre måneder i Levanger, har han fått mer og mer ansvar for både matlagingen og økonomien.
 
- Han er veldig dyktig, full av ideer og ikke minst til å stole 100 prosent på. Dermed frigjør vi tid til oss selv. Vi har aldri hatt det så bra som nå, sier Joy Moe.
 
Fire år i Norge
Supakorn kom til Norge for fire år siden. Det var lysten til å tjene penger på kvalitetene som thailandsk nasjonalkokk som ble en av de utløsende årsakene.
 
- Jeg har jobbet i Tromsø, Oslo og Bergen, men har hele tiden vært nødt til å lage mat jeg strengt tatt ikke har noe forhold til, i tillegg til thairettene, sier Supakorn til Trønder-Avisa.
 
Populært med thai
Alt startet med catering, og mye handler om catering den dag i dag hos Joys Thaimat.
 
Selv om restauranten går bra, er det cateringbiten som har størst vekst. Stadig flere bestiller thaimat til konfirmasjoner, runde dager og bryllup.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Årets 10 beste norske vinkart er kåret - vi snakker om verdensklasse

At norske vinkart er i verdensklasse, er slått fast en gang for alle. 10 av dem stakk av med gull i Star Wine List Norway 2025 og samtlige konkurrerer i verdensfinalen i juni 2026.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Barolo i 2021-årgang er for den tålmodige - men det er også annet godt nytt på spesialpolet i oktober
+
Tester

Barolo i 2021-årgang er for den tålmodige - men det er også annet godt nytt på spesialpolet i oktober

Her finner du både Sassicaia, Biondi-Santi og Soldera Case Basse samt noen andre utenfor allfarvei-italienere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Festretten soyamarinert svinefilet med syltede rotgrønnsaker kan alle klare 
Dagens rett

Festretten soyamarinert svinefilet med syltede rotgrønnsaker kan alle klare 

Med denne asiatiskinspirerte oppskriften får du en helt annen smaksopplevelse av svinefileten. Ikke er oppskriften vanskelig heller.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Årets 10 beste norske vinkart er kåret - vi snakker om verdensklasse

At norske vinkart er i verdensklasse, er slått fast en gang for alle. 10 av dem stakk av med gull i Star Wine List Norway 2025 og samtlige konkurrerer i verdensfinalen i juni 2026.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum
+
Godbiter i pollisten

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum

Fra samme produsent kommer også strålende utgaver fra de beste terroirene i Nord-Rhône.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallpris for viner fra Napolis bakland
+
Ukens vin

Knallpris for viner fra Napolis bakland

Både den røde og den hvite representerer veldig godt Campanias potensial – og ikke minst produsentens håndlag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Nudler er den beste hurtigmiddagen
Dagens rett

Nudler er den beste hurtigmiddagen

Stekte nudler er godt å ty til i en travel hverdag. Denne oppskriften er både lynrask å lage og full av smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Barolo i 2021-årgang er for den tålmodige - men det er også annet godt nytt på spesialpolet i oktober
+
Tester

Barolo i 2021-årgang er for den tålmodige - men det er også annet godt nytt på spesialpolet i oktober

Her finner du både Sassicaia, Biondi-Santi og Soldera Case Basse samt noen andre utenfor allfarvei-italienere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her