Thailandsk suksess

Suksesskonseptet Joys Thaimat ville vært historie uten kokken Narong Panthawong Supakorn.

Seks år etter oppstarten med catering, og deretter restaurant på Magneten i Levanger, var Joy Moe i ferd med å gi opp.
 
Slitasjeskader gjorde at hun ikke greide å lage mat som før. Ærekjær som hun er, ville hun ikke drive videre med norske kokker. Redningen kom fra vest.
 
- Jeg satt i Bergen og var lei av å lage mer sushi enn thaimat. Det var ikke avtalen da jeg ble ansatt ved den restauranten jeg jobbet for. Så kom jeg over hjemmesiden til Joys Thaimat på Internett, og syntes det så veldig spennende og ikke minst 100 prosent thailandsk ut. Derfor ringte jeg, sier Supakorn.
 
Nasjonalkokk
Supakorn er thailandsk nasjonalkokk. Dette er en tittel som kun gis til den som har arbeidet mer enn ti år sammenhengende ved en anerkjent restaurant i Thailand.
 
Han er blitt tatt imot med åpne armer av Joy og Kolbjørn Moe i Joys Thaimat. Etter over tre måneder i Levanger, har han fått mer og mer ansvar for både matlagingen og økonomien.
 
- Han er veldig dyktig, full av ideer og ikke minst til å stole 100 prosent på. Dermed frigjør vi tid til oss selv. Vi har aldri hatt det så bra som nå, sier Joy Moe.
 
Fire år i Norge
Supakorn kom til Norge for fire år siden. Det var lysten til å tjene penger på kvalitetene som thailandsk nasjonalkokk som ble en av de utløsende årsakene.
 
- Jeg har jobbet i Tromsø, Oslo og Bergen, men har hele tiden vært nødt til å lage mat jeg strengt tatt ikke har noe forhold til, i tillegg til thairettene, sier Supakorn til Trønder-Avisa.
 
Populært med thai
Alt startet med catering, og mye handler om catering den dag i dag hos Joys Thaimat.
 
Selv om restauranten går bra, er det cateringbiten som har størst vekst. Stadig flere bestiller thaimat til konfirmasjoner, runde dager og bryllup.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen