Tidligere Åkesson-sjef dømt

Den tidligere sjefen og eieren i det svenske selskapet Åkesson Vin er dømt til betinget fengsel og dagsbøter for bestikkelse.
Redaksjonen
27 Mars 2007 - 09:00

Den fjerde rettsaken i Systembolag-saken er avsluttet. Den endte med at den tidligere administrerende direktøren i Åkesson Vin, Anders Åkesson, ble dømt.
 
Stockholm Tingsrätt sier i dommen at påtalemyndigheten har bevist at den tidligere sjefen og eieren har hatt en ledende rolle. Han har bestemt hvilke såkalte aktiviteter som skulle gjennomføres for å påvirke ansatte i Systembolaget. 
 
Gavekort
Åkesson Vin har gjennom et frittstående konsulentselskap gitt butikksjefer reisegavekort for nesten 140 000 svenske kroner, slår retten fast.
 
Senere har konsulentselskapet, som heter The Visible Company, fakturert Åkesson Vin for markedsføringskostnader. Til gjengjeld for gavekortene skulle Åkessons produkter få en bedre eksponering i butikkene.
 
Ikke tiltale
Alle ble ikke dømt i denne rettsrunden. Det ble ikke reist tiltale mot Torbjörn Berner, som jobbet med konsulentvirksomhet for Åkesson Vin. Saken hans var foreldet og et eventuelt lovbrudd ville dermed ikke fått noen rettskraftig dom. Dette bekrefter Stockholms Tingsrätt til nyhetsbrevet  WOW News.

- Det er godt man ikke blir straffet når man er uskyldig, sier Berner til nyhetsbrevet.

- Ellers har jeg ingen kommentar. Dette vil jeg legge bak meg nå, sier han.

Samtidig som Åkesson ble dømt ble fire tidligere ansatte i Systembolaget dømt for å ha tatt i mot bestikkelser.

Ny runde til høsten
Denne rettsrunden gjelder bare for fem av de tilsammen 15 butikksjefene som har blitt tiltalt for å ha tatt imot bestikkelser. De andre blir stilt for retten tidligst til høsten.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her