De deltar nemlig i EM for konditorer i Italia.
Det hele er et spesielt utdanningstilbud, så det er ingen ambisjoner om å komme på pallen.
Lærer mye
- Men vi lærer utrolig mye, sier Ingen Teigen. Også Veronica Jacobsen deltar i konkurransen, mens Karin Fløtten sitter i juryen.
De profesjonelle konditorene har forberedt seg ett år for konkurransen. De tre kokkelærerne, som underviser i restaurant- og matfag ved Mosjøen Videregående Skole, tar det mest på hælen.
Samarbeid
Skolen er nemlig med i et samarbeidsprosjekt sammen med andre videregående skoler i Europa. Det er gjennom dette arbeidet at kontakten er knyttet med to av de sentrale arrangørene i mesterskapet.
- Nå har vi jobbet i to dager nesten uten pauser og har laget et vikingskip i sjokolade, en vikinghjelm i sukker og ellers flere produkter av is og gele og flere kaker, sier kokkene til Helgeland Arbeiderblad
De tre er de eneste norsk i dette celebre selskapet, som ellers samler konditorerer fra Italia, Romania, Tsjekkia og Latvia.