Til sak mot Big Bite

Hele 18 franchiseinnehavere går til sak mot Big Bite.
Redaksjonen
25 September 2008 - 15:00

- Vi fikk slavekontrakter, sier Hildegunn Skurtveit og Vibecke Wiik.
 
De to er ikke de eneste som mener det. Til sammen 18 tidligere franchiseinnehavere stevner trondheimsfirmaet Big Bite.
 
Skurtveit og Wiik skulle drive hver sin restaurant. De ønsket begge å skape en egen arbeidsplass.
 
30 prosent
- Jeg startet opp Big Bite på Knarvik senter våren 2005. Halvannet år senere var det slutt. Uansett hvor mye jeg jobbet, ble det ikke overskudd. Kanskje ikke så rart når morselskapet skulle ha 30 prosent av forventet omsetning, sier Skurtveit til ba.no.
 
- Merk deg at det var forventet omsetning og ikke det vi faktisk solgte for. Og det var Big Bite som satte opp budsjettene, sier Skurtveit.
 
- Fra mars 2005 til november 2006 var jeg franchisetaker for Big Bite på Knarvik. Først betalte jeg 150 000 kroner som et innskudd. Jeg jobbet fra morgen til kveld seks dager i uken og tok ut 48 000 kroner i lønn. Big Bite fikk 556 000 kroner i samme periode, sier Skurtveit.
 
- Slavekontrakt er et beskrivende ord for det Big Bite driver med, sier Vibecke Wiik.
 
Rasende
Hun er rasende på ledelsen i Trondheim og forteller at hun ble rådet til å pantsette leiligheten for å reise penger til driften av restauranten i Laksevåg senter.
 
De to sier at ledelsen satte franchisetakere opp mot hverandre.
 
- De sa at det kun var vi som ikke tjente penger og skrøt av andre. Senere ble jeg klar over at de hadde sagt det samme til de andre. De satte oss opp mot hverandre.
 
Bekrefter konflikt
I en pressemelding bekrefter Big Bite at det er en konflikt mellom selskapet og et tidligere antall franchisetakere. De tilbakeviser imidlertid kritikken.
 
- De fleste franchisetakere i Big Bite lykkes godt. Avtalene med hovedselskapet innebærer at franchisetakerne er selvstendig næringsdrivende. Betingelsene er like for alle, uansett hvor i landet de driver, skriver masterdirektør Roberth Dahl.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her